Striptizeta prema kojoj je J.Lo snimila film prijeti tužbom

Radiosarajevo.ba
Striptizeta prema kojoj je J.Lo snimila film prijeti tužbom
Foto: Instagram / Jennifer Lopez

Nakon što je film "Prevarantice s Wall Streeta" stekao odličnu zaradu i popularnost, producentima se javila Samantha Barbash, striptizeta koja je poslužila kao inspiracija za glavnu ulogu.

Kao što je poznato, u glavnoj ulozi filma "Prevarantice s Wall Streeta" Jennifer Lopez tumači glavnu ulogu Ramone koju je inspirirala Samantha Barbash, striptizeta koja sada namjerava tužiti producente filma i ići na sud jer nikad nije dobila pravednu financijsku kompenzaciju.

Zarada filma premašila je 70 miliona dolara i dominira u prodaji na kino blagajnama, a američkim medijima Samantha je priznala da će tužiti producente filma i ići na sud jer tvrdi da je životna priča Ramone njena biografija u dobrom dijelu i zato ima pravo na naknadu.

Advokat striptizete Bruno Gioffre dao je producentskoj kući STX ultimatum da se oglase u roku od deset dana, kako bi se pokušali nagoditi, javlja „Variety“.

Prije dvije godine striptizeta je priznala krivicu i lidersku ulogu u kriminalnoj ženskoj družini koja je drogirala i pljačkala bogate muškarce širom New Yorka, a upravo je po toj priči snimljen ovaj film s Jennifer Lopez, Constance Wu i Cardi B.

Zbog uloge u "Prevaranticama", počela su kružiti nagađanja da će J.Lo biti nominirana za prestižnu nagradu Oscar. Inače, u aprilu ove godine Barbash je rekla za New York Post kako će pokušati obustaviti objavu filma jer joj je "smješteno" i producenti nisu dobili prava da ispričaju njenu priču. Ubrzo nakon toga je izjavila da je počašćena što će ju glumiti Jennifer Lopez, ali po izlasku filma je promijenila mišljenje i rekla da bi Cardi B bila bolji odabir za ulogu Ramone.

Po pitanju prijetnji sudskom tužbom, glasnogovornik kuće STX kaže kako su oni potpuno spokojni, jer se njihov film temelji na događajima koji su objavljenim u medijima i odgovaraju stvarnom stanju te će rado braniti svoje pravo na sudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije