Od zvijezde do beskućnice: Bila je predivna, a onda ju je uništio razvod

Radiosarajevo.ba
Od zvijezde do beskućnice: Bila je predivna, a onda ju je uništio razvod
Foto: Screenshot / Gail Porter

Danas nam je život modela na tacni najprije zbog Instagrama koji rado koriste za samopromociju, i dijeljenje pojedinosti iz svog života, ali nekada to nije bio slučaj.

Upravo zato sudbine modela koji su tokom 80-ih i 90-bili zvijezde u usponu, a nisu se izborili za svoje mjesto, ostale su nam nepoznate.

Jedna od tih manje poznatih, a prilično teških sudbina jeste ona bivše manekenke Gail Porter, koja je 1999. proglašena i za jednu od 100 najseksepilnijih žena svijeta.

Gail je krajem prošlog vijeka bila u fokusu javnosti prvo zbog svojih ogromnih grudi i činjenice da je rado pozirala golišava, te da je otvoreno pričala o svojoj intimi i seksualnosti.

Ona se potom 2001. udala za gitaristu benda Toploader Dena Hipgrejva, a par je godinu dana kasnije dobio kćerkicu Hani. I dok je na površini sve izgledalo sjajno – Gail je prolazila kroz strašne krize, borila se sa postnatalnom depresijom i problemima u braku.

Sve je eskaliralo 2005. godine kada se razvela, a ubrzo nakon toga zbog stresa je oboljela od alopecije i ostala potpuno ćelava.

U godinama koje će doći nastavili su da se nižu problemi i njene mentalne krize uzrokovane bipolarnim poremećajem i činjenicom da je zavisna od seksa, a 2011. je provela 28 dana zatvorena u psihijatrijskoj bolnici zbog prijave bivšeg dečka da je kontinuirano imala suicidne misli.

„Bilo je apsolutno zastrašujuće, nisam znala šta se događa. Nismo imali nikakvu terapiju, samo smo sjedeli tamo. Ljudi su plakali i ponašali se prilično čudno. Bila sam neprekidno pod gomilom lijekova i sve je to bilo užasno stresno“, osvrnula se ona jednom prilikom na ovo iskustvo.

Sve je eskaliralo 2017. kada je ova Britanka bankrotirala i dotakla samo dno – postala je beskućnica, a čak je spavala i na klupama po londonskim parkovima.

„To su bile najstrašnije noći mog života. Bilo je zastrašujućih zvuka. Nisam imala predstavu odakle dolaze. Smrzavala sam se i nisam znala ko će doći po mene“, ispričala je jednom prilikom, dodavši da je njen finansijski krah došao usled toga što je izgubila kosu:

Gail Porter - undefined

Foto: Screenshot: Gail Porter

„Gubitak kose je bila velika stvar za mene. Bila sam ok sa tim i ljudima oko mene je bilo ok, ali su ipak prestali da me angažuju za televizijski rad. Poslovi koji su mi lako dolazili tokom 90-ih više nisu bili tu za mene. Ja sam rentirala stan, ali ušteđevina je polako, a sigurno nestajala“.

Danas Gail tvrdi da živi najsrećnije dane života i da je izašla na kraj sa problemima. Vratila se u rodnu Škotsku, radi kao voditelj i posvećena je zdravom načinu života – svakodnevno praktikuje jogu, trčanje i vožnju bicikla.

Također, napisala je knjigu o svojoj borbi sa depresijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije