Novak Đoković na Forbesovoj listi najutjecajnijih mladih Evropljana

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković na Forbesovoj listi najutjecajnijih mladih Evropljana

Američki časopis Forbes objavio je najnoviju listu najutjecajnijih ljudi mlađih od 30 godina u Evropi, na kojoj se našao i najbolji svjetski i srbijanski teniser Novak Đoković.

To je prva takva lista koju je sastavio Forbes, na kojoj su se našli "najbolji kandidati koje smo našli na starom kontinentu u oblasti filma, televizije, muzike i sporta", navodi taj list.

Osim srbijanskog asa, od sportista su se na listi našli ruska teniserka Maria Sharapova, britanski teniser Andy Murray, njemački šampion Formule 1 Sebastian Vettel, irski golfer Rory McIlroy i britanska atletičarka Jessica Ennis Hill.

Među muzičarima na listi dominiraju Britanci - Adele, Ed Sheeran, Sam Smith, Florence Welch, a tu su i DJ-evi Avichi iz Švedske i Afrojack iz Holandije, kao i irski muzičar Hozier.

Kad je riječ o glumcima, najpoznatija imena na listi najutjecajnijih mladih Evropljana su Emma Watson i Emilia Clark iz Britanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije