Nikolina Pišek otvorila dušu: Otkrila da je bila žrtva nasilja

1
Radiosarajevo.ba
Nikolina Pišek otvorila dušu: Otkrila da je bila žrtva nasilja
Instagram / Nikolina Pišek

Voditeljica Nikolina Pišek na društvenim mrežama nerijetko dijeli detalje iz privatnog života, a ovog puta osvrnula se na slučaj s rediteljem Daliborom Matanićem.

Na svom Instagram profilu otkrila je kako je i sama bila žrtva rodnog nasilja i poslala važnu poruku.

"Dečki će biti dečki. I nadam se da hoće, i nadam se da ovakvi slučajevi neće kastrirati one prave, rasne, časne pripadnike muškog roda u odnosu prema istim takvim ženama.

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Schmidt pred večerašnje obraćanje u UN-u: "Moram reći da ne vidim da imamo vojni sukob"

Želimo da ostanete dečki, muževni u punom smislu rijeci, punokrvni i strastveni, ali obzirni i nježni, puni poštovanja, svjesni da ćete ponekad čuti NE. I zaista ga ČUTI. I uvažiti. I da to NE i vaše odstupanje ne umanjuje vašu muškost, nego naprotiv, ona u vama raste", započela je Nikolina svoju i nastavila:

"A što se rodnog nasilja tiče, tu mogu progovoriti iz prvog lica. Bilo je mnogo toga što mi je trebalo da osvijestim. Proces je trajao godinama. 

Neke stvari sam spoznala tek nedavno i shvatila da to ne mora nužno biti tako. Shvatila zašto sam se osjećala neobjašnjivo loše u nekim situacijama, i znam da sam trebala reagirati. A nisam. Jer kome da kažem? I što? I kako nakon toga?

Važno je da se o tome priča u javnom prostoru i nakon što utihne ova galama. Da žene shvate što je neprihvatljivo, i da ih njihov osjećaj da se dogadja nešto loše ne vara. Da momci spoznaju granice i ne dožive ih kao zatvor, nego novi prostor pun zdravije, iskrenije i sretnije interakcije. Da nema straha. Stida. Spuštenih pogleda. Želje za nestajanjem. Mržnje", poručila je Nikolina Pišek putem Instagrama.

Nikolinu Pišek fanovi ponovo napali zbog njene objave: 'Ti više ne ličiš na sebe'

Nikolinu Pišek fanovi ponovo napali zbog njene objave: 'Ti više ne ličiš na sebe'

Podsjetimo, javnost je zgrozila vijest da je reditelj Dalibor Matani seksualno uznemiravao kolegice na setu, zbog čega se javno ispričao. Na Facebooku je otkrio da se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje, a onda je izbrisao svoj profil, piše Story.

"Tek sada kad sam se samostalno prijavio u ustanovu za liječenje ovisnosti i u radu sa stručnim osobama, osvijestio sam da sam na neprimjeren način uznemiravao kolegice. Sve se zbivalo u trenucima kad sam bio pod utjecajem alkohola ili droga. Naš posao je užasno stresan, ali to me naravno nikako ne opravdava", napisao je tada Dalibor Matani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije