Nicole Scherzinger, krila da ima bulimiju, menadžer je našao na podu...

1
Radiosarajevo.ba
Nicole Scherzinger, krila da ima bulimiju, menadžer je našao na podu...
EPA / Nicole Scherzinger

Američka pjevačica Nicole Scherzinger nekadašnji glavni vokal grupe Pussycat Dolls otkrila je detalje o bulimiji - poremećaju koji izaziva nepravilna ishrana, a od kojeg je patila na početku svoje karijere.

Kako je istakla u novom intervjuu za američke medije, odlučila je da problem krije od ostalih članica grupe, što je utjecalo na sve češća neslaganja među djevojkama i na kraju prouzrokovalo raspadanje iste.

Izjavila je svojevremeno za britanski časopis da je to bio najgori period u njenom životu i da joj je karijera umalo bila uništena.

Zoran Kesić: 'Samo Vučić, Dačić, Vulin, Brnabić i Dodik Srbima lijepe etiketu genocidnog naroda'

Zoran Kesić: 'Samo Vučić, Dačić, Vulin, Brnabić i Dodik Srbima lijepe etiketu genocidnog naroda'

„Bulimija je toliko uticala na moj život da sam gubila glas i nisam mogla da pjevam, a sve se događalo u trenutku dok sam gradila karijeru u grupi. Jednom me je čak i menadžer pronašao na podu onesviještenu“, ispričala je Nicole, piše The Guardian.

„Danas mnogo više prihvatam svoje tijelo. Oduvek sam bila jako kritična prema sebi, a s 14 godina sam počela da trčim. Usred noći bih izašla iz kuće i trčala jer sam bila uvjerena da moram da budem mršavija i da moja bedra moraju da izgledaju baš onako kako sam zamislila. Osjećala sam se potpuno zarobljeno i bulimija mi je ukrala svu sreću, samopouzdanje i uspomene“, ispričala je ona.

Prisiljavanjem na povraćanje ili upotrebom laksativa, osoba zaista izbacuje ono što je pojela, a to predstavlja bulimiju. Slično kao i kod anoreksije, obrazac „pročišćavanja“, oboljele osobe mogu sprovoditi pretjeranim vježbanjem i izgladnjivanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije