Slavna oskarovka / Nicole Kidman poslala važnu poruku mladim djevojkama

14. 10. 2017. u 14:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 24

Slavna oskarovka Nicole Kidman već je ranije svojim saopćenjem vezanim uz seksualni skandal filmskog mogula Harveyja Weinsteina dala podršku glumicama koje su javno o tome progovorile, a sada je poslala poruku i mladim nadarenim glumicama.

Kidman je svojim saopćenjem pozdravila i dala podršku svim ženama koje su javno progovorile protiv bilo kakve zloupotrebe moći, bilo da se radi o porodičnom nasilju ili seksualnom uznemiravanju na radnom mjestu i poručila da se takvo ponašanje mora iskorijeniti.

Kako piše InStyle, glumica je prošle sedmice, gostujući na britanskom Magic Radiju, ponovo govorila o potrebi iskorjenjivanja predatorskog ponašanja na radnom mjestu, kao i pružanju potpore žrtvama seksualnog zlostavljanja i napada.

"Radim već više od dva desetljeća za UN Woman na iskorjenjivanju nasilja nad ženama i vrlo je važno ne tolerirati više takvo ponašanje", rekla je Kidman i poručila mladim glumicama u usponu da počnu sebe stavljati u prvi plan.

"Brinite o sebi, budite sigurne da ste zaštićene, ne dozvolite nikome da slomi vaš duh i budite svoje. Previše vremena u kreiranju sebe i svog identiteta trošimo na izgled, a zapravo otkrivanje onoga što jeste i što želite reći, da se čuje i vaš glas, jedno je od najtežih stvari za napraviti, ali i jedna od najvažnijih stvari koje trebate učiniti", poručila je Kidman i naglasila da prvenstveno misli na mlade djevojke.

NEMA KOMENTARA