Nevjerovatna sličnost: Kraljica bikinija iskopirala slavnu Jackie O.

Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna sličnost: Kraljica bikinija iskopirala slavnu Jackie O.

Emily Ratajkowski transformirala se na jedan dan u najprepoznatljiviju prvu damu i modnu ikonu, Jackie Kennedy. Kraljica bikinija, kako mnogi mediji tepaju slavnoj manekenki, pozirala je ispred poznatog The Bowery Hotela u New Yorku pred fotoobjektivom Jordana Barretta, također manekena koji je u ovoj modnoj priči odglumio fotografa.

Zanosna brineta koju najčešće možemo vidjeti u minijaturnim kupaćim kostimima i donjem vešu, ovaj put je oskudne krpice zamijenila rozim kaputom ravnog kroja na dvostruko kopčanje, po uzoru na kultni komplet koji je Jackie O. nosila na dan atentata na predsjednika Johna F. Kennedyja.

Fotografija na kojoj bivša prva dama nosi rozi kompletić umrljan krvlju postala je jedna od najprepoznatljivijih fotografija povezanih s nemilim događajem, a kultni komplet ušao je u historiju kao jedan od nezaboravnih stajlinga po kojima ćemo pamtiti Jackie O. Slavna manekenka na snimanju je nosila i periku po uzoru na frizuru bivše prve dame, a sličnost između dviju ljepotica je itekako primjetna.

emily_rajatkowski2.jpg - undefined

Foto: Just Jared

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije