Neprežaljena princeza Diana danas bi imala 62 godine, evo kako bi izgledala...

1
Radiosarajevo.ba
Neprežaljena princeza Diana danas bi imala 62 godine, evo kako bi izgledala...
Foto: ZDF / Princeza Diana

Nedavno je Velika Britanija, ali i cijeli svijet, dobila priliku svjedočiti povijesnom činu krunidbe novog britanskog kralja. Uz kralja Charlesa III okrunjena je i njegova supruga Camilla Parker Bowles.

Mnogi obožavatelji kraljevske porodice zapitali su se kako bi taj dan izgledao da je omiljena princeza Diana živa. Poznato je da je Diana bila obožavana od svog naroda, a zahvaljujući tome Charles je dugo varao s Camillom. Ljubavnicu je oženio nakon tragične smrti svoje prve supruge, ai  trenutna kraljica baš ne uživa velikoj popularnosti.

Da je Diana živa, prva stvar koja je upitna jest bi li Charles uopšte oženio Camillu. Podsjetimo, on i Diana razveli su se 1996. godine, a godinu dana kasnije ona je poginula u stravičnoj prometnoj nesreći u Parizu. Camillu je oženio 2005. godine, a tada je objavljeno da će ona nositi titulu princeze kad Charles postane kralj. Tu je u jednom trenu uskočila njegova majka, pokojna kraljica Elizabeta, koja je snahi ipak odlučila dati titulu kraljice supruge.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Ono što je sigurno, nakon njihova razvoda 1996. godine, čak i da je ostala živa, Diana danas ne bi postala kraljica jer se tog prava odrekla. Nakon razvoda dogovoreno je da će biti Diana, princeza od Walesa. Navodno je Charles insistirao na tome da se Diana odrekne titule Njenog kraljevskog visočanstvo, iako je navodno kraljica Elizabeta bila spremna na to da bivša snaha zadrži tu titulu.

Dianin batler Paul Burrell svojedobno je ispričao da je Diana bila jako uznemirena kad se morala odreći titule Njenog kraljevskog visočanstva, a tada 14-godišnji William tješio je riječima: "Ne brini mama, vratit ću ti titulu jednog dana kad postanem kralj".

An official portrait following the Coronation of King Charles III and Queen Camilla on 6th May. Pictured from left to...

Posted by The Royal Family on Monday, May 8, 2023

Nakon krunidbe Diana bi i dalje bila princeza od Walesa. "Zadržala bi svoju titulu princeze od Walesa jer je to bio dio originalnog sporazuma o razvodu", rekao je za The New York Post stručnjak za ustavne odnose Robert Morris iz Ustavnog odjela Sveučilišnog koledža u Londonu.

Iako je od njene smrti prošlo 26 godina, o njenoj omiljenosti u narodu najbolje svjedoči činjenica da se o njoj priča i danas. Stoga nije iznenađujuće da je jedna fotografija praktički preko noći postala viralna.

Radi se o fotografiji koju je napravila umjetna inteligencija, a koja pokazuje kako bi pokojna princeza Diana izgledala da je živa. Danas bi imala 62 godine.

Fotografija je objavljena na portal hello.ru, a na njoj je princeza odjevena u svečanu haljinu i nosi elegantnu frizuru, prenosi Story.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije