Životna priča puna preokreta: Nekada je čistila kuće, danas je na vrhu Hollywooda

Radiosarajevo.ba
Životna priča puna preokreta: Nekada je čistila kuće, danas je na vrhu Hollywooda
Foto: EPA-EFE / Margot Robbie

Uglavnom dobro informirani magazin Hollywood Reporter ovih je dana objavio da se snima nova, ženska verzija filma “Pirati s Kariba”, u kojem će glavnu ulogu tumačiti Australka Margot Robbie.

Glumica koja je prošle sedmice proslavila trideseti rođendan, jedna od najzaposlenijih, a i najbolje plaćenih u Hollywoodu posljednjih nekoliko godina, tako će prvi put pred kamerama obući gusarsko odjelo. Nije to čudno za nju, jer je već pokazala da može glumiti najrazličitije uloge - od strip-junakinje Harley Quinn do engleske kraljice, ratne reporterke i plaćenog ubice, piše Gloria. 

Margot Robbie rođena je 2. jula 1990. u Dalbyju, gradiću na sjeveroistoku Australije. Odrasla je s majkom Sarie Kessler, fizioterapeutkinjom, braćom Lachlanom i Cameronom te sestrom Anyom. Otac Doug Robbie napustio je porodicu nedugo nakon njezina rođenja i nema mnogo kontakta s njim.

Kako bi pomogla porodičnom budžetu i imala džeparac, Margot je već sa 16 godina uz školu honorarno radila kao konobarica, pravila sendviče u Subwayu i čistila kuće. Već tada ju je privlačila gluma pa je upisala dramsku umjetnost na koledžu Somerset u Mudgeerabi, gradiću u blizini Gold Coasta.

Otamo je otišla u Melbourne, na drugi kraj Australije, gdje je bilo mnogo više posla za mladu glumicu koja tek treba izgraditi karijeru.

Na početku je snimala reklame, pojavila se u dva mala nezavisna filma, a potom se prijavila na audiciju za ulogu u “Susjedima”, najpopularnijem i najdugovječnijem australskom televizijskom serijalu, u kojem su se prije nje probili i Nicole Kidman te mnoge druge buduće holivudske zvijezde.

No, njoj uspjeh u domovini nije bio dovoljan - odlučila je otići u Ameriku.

U prvo vrijeme živjela je u New Yorku i odlazila na audicije u Los Angeles. Javila se za ulogu u “Charliejevim anđelima”. Nije je dobila, ali su joj producenti ponudili nešto drugo - ulogu u serijalu “Pan Am” u kojem je glumila i Christina Ricci.

Već godinu nakon ukidanja serijala “Pan Am” glumila je u filmu “Pravi trenutak”, a 2013. zabljesnula je u filmu “Vuk s Wall Streeta” redatelja Martina Scorsesea, u kojem je bila partnerica holivudskoj zvijezdi Leonardu DiCapriju.

Film je postigao nevjerojatan uspjeh, a Margot Robbie postala je nova holivudska zvijezda. Uspješne uloge i filmovi nastavili su se nizati. Međutim, uspjeh joj nije udario u glavu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije