Nekada je bio zvijezda X Factora, sada je optužen za seksualno zlostavljanje

0
Radiosarajevo.ba
Nekada je bio zvijezda X Factora, sada je optužen za seksualno zlostavljanje
Foto: Thames/Syco / Danny Tetley

Zvijezda X Factora Danny Tetley iz  Bradforda u zatvoru je zbog seksualnog iskorištavanja nekoliko tinejdžera.

Kazna zatvora mu je umanjena, ali će ga vlasti nadzirati nakon što bude oslobođen.

U januaru je optužen zbog zlostavljanja sedam maloljetnika, a iskoristio je status zvijezde u emisiji kako bi pridobio neke od svojih žrtava.

Sudac je rekao da je "gnusno stvorenje" i izrekao mu kaznu od 17 godina, od kojih će devet biti iza rešetaka.

Ali, pobijedio je u pokušaju da mu se kazna smanji, što znači da će ga vlasti nadzirati samo pet godina nakon što izađe iz zatvora.

Sutkinja Ingrid Simler rekla je kako je takva kazna previše duga za takvu vrstu zločina, a prethodno je sudac Jonathan Durham Hall QC rekao kako bi se Danny u javnosti trebalo nadzirati osam godina.

"Sud je potvrdio kako će kazna biti smanjena na 14 godina, od čega će devet godina biti u zatvoru", potvrdili su iz suda, prenosi 24sata.hr.

Tetley je priznao sedam optužbi za izazivanje seksualnog iskorištavanja dječaka i dvije tačke u vezi s distribucijom nepristojnih fotografija.

Naime, prisiljavao ih je na slanje seksualnih fotografija i videozapisa u zamjenu za novac od oktobra 2018. do augusta 2019. godine.

Sud je rekao kako je Dannyjev status slavne osobe sada nestao te da je ocrnjen i uništen, ali da je utjecaj njegovih zločina na njegove žrtve ipak bio najteži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije