Neda Arnerić je bolje i ponovo će stati na noge

Radiosarajevo.ba
Neda Arnerić je bolje i ponovo će stati na noge
/ Foto: Blic.rs
Poznata glumica još iz vremena bivše Jugoslavije Neda Arnerić (63), koja je prije tri dana pala s trećeg sprata, dobro se oporavlja u beogradskoj bolnici. 

Podsjetimo, nakon pada s visine od 6 metara, glumica je zadobila teške povrede koje uključuju lom tri pršljena

Ljekari koji se ranije nisu usuđivali davati prognoze, jutros su objavili kako pacijentica može micati noge i ruke, što je bila dobra vijest.

Predvečer su, kako javljaju srbijanski mediji, bili još puniji optimizma - Neda Arnerić uskoro će moći da stane na noge.

"Imala je veliku sreću, a vreme će učiniti svoje da prelomi zarastu. Čim kičmena moždina nije povređena, znači da će celokupno lečenje proći bez hirurške intervencije. Njen oporavak je umnogome zavisio od toga, jer kod povrede kičmene moždine, posebno pri njenom prekidu, dolazi do trajnog invaliditeta", izjavio je izvor beogradskog "Blica" iz Urgentnog centra.

Kako piše ovaj dnevnik, glumica je dobila medicinski mider koji će joj imobilizirati kičmu, jer se jedino na taj način može sanirati povreda. Morat će ga nositi neko vrijeme. 

Podsjetimo, Neda Arnerić pala je s terase svog stana u beogradskom naselju Vračar. Njen suprug koji se u to vrijeme nalazio u stanu, izjavio je kako je to veče glumica došla pomalo nasekirana sa dogovora oko snimanja nove serije. Potom je gledala televiziju, te izašla na balkon da prostre veš. Nakon ovoga samo je čuo tup udarac. 

Glumica je prilikom pada završila na limenom krovu poslovnog prostora, šest metara ispod balkona. Spasile su je komšije i hitna pomoć koja je vrlo brzo stigla.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije