Natalie Portman otkrila sramotnu istinu o filmu s Ashtonom Kutcherom

Radiosarajevo.ba
Natalie Portman otkrila sramotnu istinu o filmu s Ashtonom Kutcherom
Natalie Portman, još je jedna u nizu holivudskih glumica koje su javno progovorile o nižoj zaradi u odnosu na svoje muške kolege, otkrivši kako je za film "Samo seks" iz 2011. u kojem joj je partner bio Ashton Kutcher dobila triput manju svotu novca

"U usporedbi s muškarcima, u velikoj većini profesija žene zarađuju 80 centi, a muškarci za istu stvar dobiju dolar. U Hollywoodu je stanje i gore - mi zaradimo 30 centi na jedan muški dolar", kazala je Portman u intervjuu za britanski časopis Marie Claire.

Tridesetpetogodišnja glumica, koja je 2011. nagrađena Oscarom za glavnu žensku ulogu u filmu "Crni labud", a filmski znalci kažu da joj se smiješi još jedan za ulogu Jackie Kennedy u dugometražnom filmu o karizmatičnoj američkoj prvoj dami, smatra da je to "nečuveno..., suludo".

Ispripovijedala je da je film Samo seks, za koji je bila trostruko manje plaćena od Kutchera, imao sve predispozicije za pravednu raspodjelu novca. Izašao je nakon što je nominirana za ulogu u drami Closer,  za koji je potpisala i produkciju, a Kutcher je, iako tek zvijezda sitcoma, općenito plaćen bolje za svoje uloge, prenosi Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije