Najpoznatija tetovaža Amy Winehouse krije nevjerovatnu priču

Radiosarajevo.ba
Najpoznatija tetovaža Amy Winehouse krije nevjerovatnu priču
Amy Winehouse imala je mnoštvo tetovaža po svome tijelu, no najpoznatija je definitivno ona pin-up djevojke koju je ponosno nosila na svom desnom ramenu.

Londonski tatoo majstory Henry Hate za Guardian se prisjetio trenutka kada je Amy ušla u njegovu radnju i zatražila tu tetovažu i otkrio fantastičnu priču koja ta tetovaža priča.

"Ušla je u moju radnju jedan ponedjeljak, otprilike 20 minuta prije zatvaranja. Završavao sam smjenu i ona je bila sama unutra. Bila je oko 30 centimetara niža i skoro 30 kilograma lakša nego što sam je zamišljao. Bila je jako sitna i jako sramežljiva. Pomislio sam kako je neobično da je došla k meni jer sam baš bio kupio njen album 'Frank' zbog pjesme 'Stronger Than Me'", ispričao je.

Amy se pojavila s knjigom 1000 Pin-Up Girls iz koje je kidala stranice. Ta je knjiga veoma draga bila i Henryju. U toj knjizi željela je pronaći inspiraciju za tetovažu koju je htjela posvetiti svojoj baki s očeve strane, Cynthiji.

Cynthia je i sama bila pjevačica, a navodno je hodala sa slavnim jazz saksofonistom Ronniejem Scottom.

"Rekla mi je tačno kakvu tetovažu želi posvetiti svojoj baki. Nazvao sam dečka i rekao mu da ću kasno doći s posla. Dok smo pričali, baš smo 'kliknuli'. Bila je jako zabavna, dao sam joj čak i da puši unutra", kazao je.

Amy nije htjela običnu repliku pin-up djevojke, htjela je "grublju, tradicionalnu" tetovažu koja će odmah ostaviti dojam na ljude.

Kako bi mu što bolje prikazala kako je njena baka izgledala u mladosti, donijela je fotografije Sophije Loren.

"Baka je bila neka vrsta vodilje za nju. Tek tokom našeg kasnijeg prijateljstva mi je pokazala njenu stvarnu fotografiju iz mladosti, bila je pravi komad", otkrio je.

Amy je bila jako vezana za svoju baku, a upravo je ona ta koja je nagovorila njene roditelje da je upišu u umjetničku školu.

Mnogi misle da je njena smrt 2006. godine dovela do Amyinog drogiranja i pretjerane konzumacije alkohola.

Henry više nikad nije replicirao tu tetovažu, prenosi Index.hr

"Fanovi mi ponekad dolaze i traže da im tetoviram njen lik. To nikad ne radim, za neke ljude ona je karikatura, običan lik. A za mene će uvijek biti ona djevojka koja je stalno dolazila bez love na mobitelu", kazao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije