Milijarder / Muž Salme Hayek donirat će 100 miliona eura za obnovu Notre Dame

16. 04. 2019. u 08:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 830

Francuski milijarder Francois-Henri Pinault, muž glumice Salme Hayek obećao je 100 miliona eura za pomoć Notre Damu koji je zahvatio stravičan požar.

Porodica Pino, uključujući i Salminog supruga, navodno je obećala 100 miliona eura kako bi se tom zdanju vratila stara slava.

Ponuda milijardera koji je suvlasnik Guccija i Yves Saint Laurent uslijedila je samo nekoliko sati nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron pokrenuo međunarodno prikupljanje sredstava i obećao da će katedrala biti obnovljena.

"Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona eura i učestvujemo u rekonstrukciji Notre Dama", saopštio je Pinault, prenosi Mirror.

Pinault je čelni čovjek kompanije Kering, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su Gucci i Yves Saint Laurent i predsjednik kompanije koja posjeduje poznatu aukcijsku kuću Crystis. 

Salma Hayek je na svom nalogu na Instagramu navela da je kao i mnogi drugi duboko šokirana i tužna što može da vidi kao se ljepota Notre Dama pretvara u dim.

"Volim te, Pariz", poručila je Hajek.

Poslije devet sati borbe, rano jutros oko tri sata, francuski vatrogasci uspjeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjevjekovnoj katedrali Notre Dam u Parizu.

NEMA KOMENTARA