Muškarci su željeli biti s njom, a žene kao ona: Ovako danas izgleda ikona 80-ih

1
Radiosarajevo.ba
Muškarci su željeli biti s njom, a žene kao ona: Ovako danas izgleda ikona 80-ih
FOTO: Facebook / Kim Wilde

Premda je bila na vrhuncu popularnosti u prošlom stoljeću, Kim Wilde i dalje nastupa. Dosad je izdala 12 albuma, a posljednji nazvan "Snapshots" izašao je 2011. godine.

Pjevačica Kim Wilde početkom osamdesetih bila je jedna od najvećih zvijezda pop-muzike, s brojnim hitovima kao što su "Kids In America", "Cambodia" ili "You Keep Me Hangin' On". Pjevačica je rođena kao Kim Smith u Londonu, 1960 godine, te danas ima 63 godine.

Iako je bila na vrhuncu popularnosti u prošlom stoljeću, Kim i dalje nastupa. Dosad je izdala 12 albuma, a posljednji nazvan "Snapshots" izašao je 2011. godine, piše Jutarnji.

Mešalić: Dokazali smo da je izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH bio - neustavan

Mešalić: Dokazali smo da je izbor Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH bio - neustavan

Ukupno je prodala 10 miliona albuma i 20 miliona singlova, a za veliku većinu materijala zaslužni su bili tata Marty, i sam rock-muzičar, i brat Ricky.

U slobodno vrijeme bavi se i vrtlarstvom. Emisije o vrtlarenju vodila je na BBC-u i Channel 4., a 2005. osvojila je zlatnu nagradu za svoj vrt na izložbi cvijeća Chelsea Royal Horticultural Society. Kako je prije nekoliko godina kazala britanskim medijima, vrtlarstvo je zavoljela nakon živčanog sloma na vrhuncu karijere. 

Wilde je 2022. godine na društvenim mrežama objavila je kako je nakon 26 godina njenom braku s Halom Fowlerom došao kraj.

Kim Wilde
FOTO: Facebook: Kim Wilde 2023

- Kim Wilde i Hal Fowler žele objaviti da su se još prošle godine sporazumno rastali, a potom i razveli. Nikakva treća osoba nije uključena. Ostali su i dalje u dobrim odnosima i jedno drugome žele samo najbolje u sljedećim fazama života. Oko ove teme neće biti daljnjih komentara ili izjava - objava je koja je osvanula na Twitteru pjevačice, a dodano je i da je zajednička. 

Kim Wilde
FOTO: Facebook: Kim Wilde 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije