Možete li vjerovati da Lenny Kravitz ima 56 godina?

Radiosarajevo.ba
Možete li vjerovati da Lenny Kravitz ima 56 godina?
instagram / Lenny Kravitz na naslovnici

Lenny Kravitz pojavio se na novembarskoj naslovnici časopisa Men's Health.

Ima 56 godina, a sve do marta je održavao koncerte širom svijeta, do početka pandemije koronavirusa.

Nakon toga je napustio kuću u Parizu, te odlazi na Bahame, gdje je planirao boraviti u ljetnoj kući.

Ipak, njegova putnička prtljaga je već bila opremljena u Australiji, te kako je rekao u intervju za Men's Health, već peti mjesec živi sa stvarima iz vikend torbe.

Kako prenosi 24sata.hr, sudeći prema slikama, teško je povjerovati da Lenny ima 56 godina.

Ostao je vjeran sebi, a uprkos bogatstvu ne voli gomilati stvari te kao brojni druge poznate ličnosti, kupovati nekretnine i razne statusne simbole. Kao svoju najvrijedniju imovinu navodi Princeovu gitaru, nekoliko Warholovih radova na zidovima u stanu u Parizu, košulju Johna Lennona, plesne cipele Jamesa Browna i par čizama Muhammada Alija u kompletu sa sićušnom osušenom mrljicom Alijeve stvarne krvi.

Tajnu svoje mladolikosti rado otkriva - voli svoj život i uživa u njemu.

Većinu dana na otoku Lenny se budi i nakon doručka provjerava svoje usjeve i povrće. Uzgaja krastavce, bamiju, lubenice, marakuje, jabuke, šipak, kokosov orah, mango te brojne trave.

Od kasnih 90-ih, Kravitz je surađivao s trenerom iz Miamija Doddom Romerom, kojem pripisuje zasluge što mu pomaže u održavanju dobrog izgleda i izdržljivosti za sviranje trosatnih koncerata i u 50-ima.

"Rutina je ciljana - kardio vježbe ujutro, kardio prije spavanja, utezi tijekom dana. Ovih dana rade zajedno putem FaceTimea", kaže Kravitz.

Ali, u Eleutheri je morao malo improvizirati, pa kardio trening odrađuje trčanjem po otoku, dok mu utege predstavljaju odrezane grane kokosovog drveća.

“Ja to zovem džungla trening”, kaže on.

Uz to ne zaboravlja posvetiti vrijeme meditaciji i molitvi, koje ističe kao ključne u održavanju dobrog duha u ova teška vremena.

Ono što mu najteže pada je nemogućnost snimanja muzike i novih pjesama, ali, čvrsto vjeruje kako će i to ubrzo doći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije