Moj je život Švicarska: Pogledajte kako je bilo sinoć na koncertu Dine Merlina u Zurichu (FOTO+VIDEO

13. 12. 2015. u 15:01:25 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Sinoć nešto malo iza ponoći, završen je jedan od dva posljednja ovogodišnja koncerta Dine Merlina u sklopu svjetske turneje Hotel Nacional.

Posljednji taktovi pjesme Undo označili su kraj koncerta u rasprodanoj dvorani Stadthalle Dietikon u Zurichu, ali i početak odbrojavanja do koncerta u poznatoj Smidt Areni u Leverkusenu, 19. decembra.

Da je Dino već dobro prihvaćen gost u Dietikonu, ali i da je samom Dini Zurich jedna od najomiljenijih destinacija na koncertnoj turneji pokazala je sinoćnja atmosfera na još jednom rasprodanom koncertu u Stadthalle Dietikonu.

Nakon početka koncerta i pjesme Školjka, publiku su dočekala nova izdanja starijih pjesama - Hitna, Laku noć moja mala barbiko, Kad čovjek voli ženu, kao i pjesme s posljednjeg albuma Hotel Nacional - Sunce, Ako izgovorim ljubav, Sve dok te bude imalo i, naravno, Hotel Nacional.

Dvosatni koncert doživljavao je kulminacije s pjesmama miljenicama publike među kojima su se ovog puta izdvajale: Nedostaješ, Kremen, Sredinom, Bosnom behar probeharao i Moj je život Švicarska koju je publika u jedan glas s Dinom otpjevala kao što su otpjevali i pjesmu koja je uslijedila - Rane.

 

Vidno raspoložen i sretan, Dino je uživao s publikom od početka do kraja koncerta šireći energiju i ljubav sa bine na publiku daleko u decembarsku noć iznad Ciriha. Nakon završenog koncerta, Dino i ekipa se raduju putovanju na sjever, u Leverkusen, gdje će se u poznatoj Smidt Areni 19. decembra 2015. sastati fanovi ne samo iz Leverkusena, već iz Kolna, Dusseldorfa, Wuppertala i šire.

 

Inače, spot za pjesmu Rane je režirao Haris Dubica, Bosanac sa švicarskom adresom koji je odrastao nedaleko od Zuricha, u gradu Luzernu, a koji je na dan održavanja koncerta primio nagradu za kulturno stvaralaštvo od švicarske vlade. Ceremoniji je prisustvovao i Dino Merlin, a u kino sali gdje se ceremonija održavala, među djelima za koje je Harisu uručena nagrada, su se isticali video spotovi koje je Haris režirao za pjesme Deset mlađa (2008) i Rane (2015).

Posljednju noć Hotel Nacionala u ovoj godini nemojte propustiti 19.12.2015. u Smidt Areni u Leverkusenu, a sve sljedeće koncerte u 2016. godini, među kojima je za sada poznat koncert u Celju, Slovenija, 27.2.2016. pratite nawww.dinomerlin.com/turneja.

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA