Misterija koja traje skoro 30 godina: Otpjevao najtužniju pjesmu pa nestao

0
Radiosarajevo.ba
Misterija koja traje skoro 30 godina: Otpjevao najtužniju pjesmu pa nestao
Foto: Screenshot / Youtube / Dušan Kostić

Nestanak poznatog pjevača narodne muzike, Dušana Duška Kostića, ostaje misterija koja traje više od dvadeset godina i još nije razjašnjena.

Od 1996. godine, Dušan Kostić je jednostavno nestao, a ovaj slučaj obavijen je velom tajne koja intrigira javnost. Do danas, njegovo iznenadno iščeznuće ostavlja brojna neodgovorena pitanja i spekulacije o sudbini jednog od zvođača narodne muzike.

Pjesmu Sačuvaj tajnu, ljubavi moja prvi put je otpjevao Dušaa Kostić, čija sudbina je bila obilježena teškim izazovima i okončana tragedijom. Dušan Kostić je postao poznat po svojoj emotivnoj i neponovljivoj interpretaciji ove pjesme, ali njegov životni put nije bio nimalo lak.

Ljiljani zlatni na Bobovcu: Više od 300 planinara obilježilo krunidbu kralja Tvrtka I

Ljiljani zlatni na Bobovcu: Više od 300 planinara obilježilo krunidbu kralja Tvrtka I

Tragični dan 13. maja 1996. godine ostao je urezan u sjećanju mnogih. Na Pančevačkom mostu u Beogradu, odigrala se nesretna sudbina Dušana Kostića. Tog dana, pjevač je, najvjerovatnije donio odluku koja će šokirati javnost - skočio je s mosta, okončavši svoj život.

Međutim, ova verzija nikada nije bila potvrđena, a mnogi sumnjaju u njenu tačnost.

Ova tragedija je bila šokantna i potresna za mnoge ljude, jer je Dušan bio talentovan pjevač sa svijetlom budućnošću. Mediji su brzo izvijestili o ovom događaju, opisujući kako je Dušan "viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, a njegovo tijelo nikada nije pronađeno."

Njegova interpretacija pjesme Sačuvaj tajnu, ljubavi moja dobila je novu, duboko emotivnu dimenziju nakon ovog tragičnog događaja. Pjesma je postala neka vrsta memorijala za Dušana, podsjećajući sve na njegovu nesretnu sudbinu, a Aleksandra Prijović ju je ponovo oživela svojom interpretacijom.

Dušanovu suprugu, također pjevačicu, Nevenku Nenu Kostić, prate sumnje i dileme u vezi sa nestankom njenog supruga, ali se nikada nije usuđivala da javno govori o ovom slučaju. Kako je istakla u jednom kratkom telefonskom razgovoru, zabrinuta je za sigurnost svojih kćerki i boji se odmazde određenih ljudi.

Na mjestu nesreće su pronađeni Dušanovi lični dokumenti i torbica, ali i ovaj aspekt slučaja je okružen velom tajne. Torbica i dokumenta su bili potpuno suhi, što stvara sumnju na zvaničnu verziju da je Dušan skočio u rijeku. Također, tijelo Dušana Kostića nikada nije pronađeno, što dodatno otežava razjašnjavanje okolnosti nestanka.

Nekoliko dana nakon tragedije, na adrese gospođe Nevenke, kao i na adresu kuće Duškovih roditelja u Leskovcu, stiglo je kratko pismo koje je izazvalo još više nagađanja i pitanja. Pismo je glasilo: "Mnogo vas volim, oprostite mi". Na koverti nije bilo potpisa ni pečata, ostavljajući prostor za brojne teorije i spekulacije u vezi sa sudbinom Dušana Kostića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije