Miley Cyrus vodi 2015 MTV Video music awards, ko ima najviše nominacija?

Radiosarajevo.ba
Miley Cyrus vodi 2015 MTV Video music awards, ko ima najviše nominacija?

"2015 MTV Video Music Awards" bit će održan noćas. Direktan prenos dodjele emitovat će se na MTV kanalu u noći između nedelje i ponedeljka s početkom od 2 sata ujutro kada počinje "crveni tepih", a ceremonija starta od 3 sata.

U ulozi voditeljke naći će se Miley Cyrus, a nastupe će imati Nicki Minaj, Justin Bieber, Pharrell Williams, Demi Lovato, Macklemore i Ryan Lewis, The Weeknd, Tori Kelly, A$AP Rocky i Twenty One Pilots, dok će Taylor Swift imati svjetsku premijeru novog spota za pjesmu "Wildest Dreams".

Prezenteri nagrada na 2015 MTV VMA bit će Britney Spears, Rebel Wilson, Ice Cube, Presenter O’Shea Jackson Jr, Emily Ratajowski, John Legend, Jussie Smollett, Kylie Jenner, Miguel, NE-YO, Rita Ora, Serayah i oni će pobjednicima uručiti legendarne Moonman statue.

Najviše šansi da s nagradama odu kući imaju Taylor Swift, Ed Sheeran i Beyonce. Taylor ubedljivo vodi sa čak devet nominacija, za njom slijede Beyonce, Ed Sheeran i Mark Ronson koji će se takmičiti u pet kategorija, a "za petama" im je Kendrick Lamar koji može kući da odnese četiri nagrade, javlja novinska agencija Fena.

Kanye West bit će nagrađen "Michael Jackson Video Vanguard Award", priznanjem koje će mu biti uručeno zahvaljujući inovativnim spotovima, kontinuiranom uticaju na muziku, umjetnost, modu i kulturu, kao i legendarnim nastupima na VMA dodjelama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije