Mila Kunis i Ashton Kutcher prikupili milione za Ukrajinu: 'Srce mi je prepuklo'

2
Radiosarajevo.ba
Mila Kunis i Ashton Kutcher prikupili milione za Ukrajinu: 'Srce mi je prepuklo'
Foto: Instagram Ashton Kutcher / Mila Kunis i Ashton Kutcher

Mila Kunis i Ashton Kutcher do sada su prikupili preko 20 miliona dolara za građane Ukrajine nakon ničim izazvanih napada iz Rusije. Zvijezda rođena u Ukrajini i njen suprug objavili su vijest u videu koji su objavili na Instagramu.

"Želimo vam dati malo novosti o našoj kampanji da budemo uz Ukrajinu", počeo je Kutcher u videu.

"Prikupili smo preko 20 miliona dolara za manje od sedmicu dana. I kažem mi jer smo svi zajedno. Neki ljudi nisu imali sredstava da daju, a uradili su nevjerovatan posao da bi pronijeli riječ i podijelili je. Ali nismo gotovi. Naš cilj je 30 miliona dolara".

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

"Ali želimo da se zahvalimo 56.000 vas koji ste bili u mogućnosti da donirate i podržite nas. Bilo da je u pitanju 5, 10, 1000 dolara, šta god da je, to nam toliko znači jer donosi zajednicu i osjećaj pripadnosti i sposobnost da pomognemo. Ovo se događa i ne mogu izraziti ili objasniti što me je snašlo… Osjećam se kao da mi je dio srca upravo istrgnut. To je jako čudan osjećaj", rekla je Kunis.

Kutcher je u objavi napisao: "Hvala svima koji su nam doveli do 20 miliona dolara za manje od nedelju dana. Možemo ovo. Možemo postići cilj. Zajedno. Zato što smo zajedno sa Ukrajinom. #standwithukraine".

Kunis je rođena u Ukrajini, a preselila se u Sjedinjene Države 1991. kada je imala samo osam godina.

Kutcher i Kunis pokrenuli su stranicu GoFundMe prošlog četvrtka kada se ona pojavila zajedno s Kutcherom u videu koji je podijeljen na njegovom Instagram računu. U videu je prvi put javno progovorila o 'razornom' sukobu u njenoj rodnoj zemlji.

''Rođena sam u Černivcima u Ukrajini 1983. U Ameriku sam došla 1991. Oduvijek sam sebe smatrala Amerikankom'', počela je glumica.

"Volim sve što je ova zemlja učinila za mene i moju porodicu. Ali, danas nikad nisam bila ponosnija što sam Ukrajinka".

Kunis je kasnije rekla: "Događaji koji su se odigrali u Ukrajini su poražavajući. Nema mjesta na ovom svijetu za ovu vrstu nepravednog napada na čovječanstvo".

Kunis i Kučer su u braku od 2015. godine. Imaju dvoje djece.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije