Laž i kleveta na njen račun / Melania Trump se nagodila sa slovenskim tabloidom

09. 12. 2017. u 10:46:00 Fena

Shares: 25

Američka prva dama Melania Trump postigla je vansudsku nagodbu s izdavačem slovenskog tabloida kojega je tužila nakon što se on izvinio zbog klevete, potvrdila je u petak njena advokatica iz Ljubljane.

 "Gospođa Melania Trump i kuća Delo kao izdavač postigli su vansudsku nagodbu u vezi lažnog napisa objavljenog u reviji Suzy", rekla je Nataša Pirc Musar koja u Sloveniji zastupa pravne interese američke prve dame.

Advokatica nije navela pojedinosti sporazuma ali je istaknula da je "ovako zaključen predmet dokaz da gospođa Trump ni ubuduće neće dopuštati uvrede i laži na svoj račun, nego će na njih uvijek reagirati kako bi zaštitila svoja prava i interese".

Pirc Musar je rekla da je tužba bila podnesena zbog neistinitih navoda koje su povrijedile dostojanstvo, ugled i dobro ime Melanije Trump.

Revija Suzy  koju izdaje vodeća novinska kuća Delo u jednom je članku lani tokom predsjedničke kampanje u SAD-u objavila da je Melania nakon odlaska iz svoje domovine Slovenije radila za modnu agenciju koja je uz osnovni posao bogatim klijentima nudila i djevojke za pratnju sugerirajući tako da se bavila  "elitnim escortom".

Posebna šteta nastala je za Melaniju i Donalda Trumpa kad je te nedokazane navode iz slovenske revije prenio i jedan engleski tabloid koji se nakon toga odmah izvinio.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA