Melania poručila Ivani da se ne predstavlja kao prva dama

Radiosarajevo.ba
Melania poručila Ivani da se ne predstavlja kao prva dama
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Ivana i Melania Trump
Supruga američkog predsjednika Melania Trump poručila je njegovoj bivšoj ženi Ivani da to bračno iskustvo ne koristi za sopstvenu promociju.

Prva dama se osvrnula na intervju Ivane Tramp mreži ABC u kojem je, promovirajući svoju knjigu Odgajanje Trumpa, govorila o svom zajedničkom životu sa Donaldom Trumpom nazivajući sebe prvom damom, piše Reuters.

"Imam direktan broj Bijele kuće, ali ne želim da ga zovem zato što je Melania tamo", rekla je Ivana koja je bila Trampova supruga od 1977. do 1999. godine.

Bivša Trumpova supruga dodala je da ne želi da izaziva ljubomoru ili nešto slično: "Zato što sam u suštini ja prva supruga Donalda Trumpa. OK? Ja sam prva dama."

Na ovu izjavu reagovala je aktuelna prva dama čija glasnogovornica je izdala saopćenje.

"Gospođa Trump je Bijelu kuću učinila domom za (sina) Barrona i predsjednika. Ona voli život u Washingtonu i počastvovana je ulogom prve dame SAD-a. Ona planira da koristi svoju titulu i ulogu za pomoć djeci, a ne za prodaju knjiga“, navodi se u saopćenju.

Kako je naglašeno u saopćenju, Ivana Tramp želi svojim izjavama da privuče pažnju radi sopstvene promocije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije