Meghan Markle poslala video poruku o ubistvu Georgea Floyda

Radiosarajevo.ba
Meghan Markle poslala video poruku o ubistvu Georgea Floyda
FOTO: Facebook / Meghan Markle

Vojvotkinja od Sussexa opisala je događaje u SAD-u nakon smrti Georgea Floyda kao "apsolutno pogubnim" i rekla kako ima potrebu da o tome direktno govori.

U videu  koji je poslan učenicima njene srednje škole Immaculate Heart High School u Los Angelesu, razgovara o aktualnoj temi koja trese Ameriku i svijet, potaknuta brutalnim ubistvom Georgea Floyda.

"Nisam bila sigurna šta reći. Htjela sam poslati ispravnu poruku i razmisliti o svemu šta ću reći, a ne da se nešto krivo protumači. Imala sam veliku tremu, bila sam nervozna i bilo me je strah. No, onda sam shvatila da je jedino pogrešno zapravo ne reći ništa", rekla je Markle, prenosi The Guardian.

Kazala je kako su životi ljudi bitni.

ivot Georgea Floyda je bio važan, život Breonne Taylor bio je važan kao i život Philanda Castile, Tamira Ricea... i toliko mnogo drugih ljudi čija imena znamo i čija imena ne znamo", dodala je Meghan Markle. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije