Meghan Markle: "Ozbiljna" kombinacija za prvo službeno putovanje s princem

Radiosarajevo.ba
Meghan Markle: "Ozbiljna" kombinacija za prvo službeno putovanje s princem
Britanski princ Harry i njegova zaručnica Meghan Markle oduševili su u petak stanovnike grada Nottinghama koji su im, unatoč hladnoći, došli poželjeti dobrodošlicu.

Par je u petak doputovao u Nottingham zbog sudjelovanja na humanitarnom sajmu koji se u tom gradu održava u povodu obilježavanja Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a.

Za princa Harryja događaj ima vrlo simbolično značenje s ozbirom na to da je njegova pokojna majka, princeza Diana zaslužna za važnu ulogu u uklanjanju stigme koja je dugo pratila ovu bolest. Upravo je ona 1987. otvorila prvu bolnicu za liječenje oboljelih od HIV-a i AIDS-a u Londonu 1987., rukovavši se i poljubivši tada s jednim od oboljelih pacijenata.

princ_harry_meghan_markle_epa3.jpg - undefined

FOTO: EPA

Meghan je oduševila i modne kritičare svojom kombinacijom. Modni stručnjaci pretpostavili su da će Meghan poprilično uozbiljiti svoj stil odijevanja nakon objave zaruka, a sudeći po kombinaciji koju je odjenula za prvu kraljevsku dužnost – bili su u pravu. Stigla je u Nottingham odjevena u dugačku sivkastu suknju, tamnu dolčevitu, plavi kaput brenda Mackage i popularne čizme širokih sara, a od modnih dodataka imala je samo ručnu torbicu brenda Strathberry.

Ova damska i pomalo "konzervativna" kombinacija sjajno je pristajala lijepoj 36-godišnjakinji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije