Meghan Markle i kraljica Elizabeta uskoro na prvom službenom putovanju

Radiosarajevo.ba
Meghan Markle i kraljica Elizabeta uskoro na prvom službenom putovanju
Alexi Lubomirski, EPA / Britanska kraljevska obitelj

Meghan Markle i kraljica Elizabeta uskoro će krenuti na prvo službeno putovanje, bez pratnje muževa. Odmah nakon što se vojvotkinja od Sussexa vrati s medenog mjeseca, čija se lokacija još uvijek drži u tajnosti, sa suprugovom će bakom otputovati u Chester na otvorenje kulturnog centra. Potom će prisustvovati svečanom ručku u Gradskoj vijećnici gdje će upoznati lorda i lady Mayoress. Ovaj događaj će biti Meghanino prvo službeno pojavljivanje bez princa Harryja.

Ovaj prestižni poziv mediji i javnost vide kao još jedan primjer galantnog ulaska bivše američke glumice u monarhiju i svojevrsne protekcije, barem u odnosu na Kate Middleton, ženu starijeg brata, princa Williama. Naime, Kate je taj poziv dobila tek godinu dana nakon udaje za princa Williama, piše Yahoo.

„Najnezaboravniji trenutak bio mi je put u Leicester. Išla sam bez Williama, pa sam bila prilično prestrašena. Međutim, kraljica mi je cijelo vrijeme pružala podršku. Činjenica da je izdvojila vrijeme i pobrinula se da ja budem sretna i da paze na mene, što je u svemu što ona radi vjerojatno mali segment, meni je pokazalo koliko je zapravo brižna“, rekla je vojvotkinja od Cambridgea u dokumentarcu iz 2016. godine -Our Queen at 90.

Službeni put u društvu kraljice velika je stvar, no stručnjakinja za kraljevsku porodicu – Kelly Lynch smatra da se ne radi o specijalnom tretmanu.

Izgleda da je kraljica vodila velike unutrašnje bitke zbog odnosa sina princa Charlesa i Diane i da je zbog toga je bila oprezna prema pridošlicama u porodici. PopSugar je prije vjenčanja pisao da su se kraljica i Kate tokom njen petogodišnje veze s Williamom čak susretale na nekim događanjima, bile u istoj prostoriji, ali nisu se upoznale. Kraljica je Meghan Markle upoznala pet dana prije Božića i samo mjesec dana nakon objave zaruka za princa Harryja.

Lynch ipak smatra da kraljica s godinama sve manje drži do formalnosti, da nije više toliko kruta te da je sigurno da ne favorizira Meghan s namjerom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije