Marry Austin: Žena koja čuva tajnu jednog od najlegendarnijih muzičara ikada

Radiosarajevo.ba
Marry Austin: Žena koja čuva tajnu jednog od najlegendarnijih muzičara ikada
Freddie Mercury, frontmen grupe Queen i jedan od najlegendarnijih muzičara svih vremena, napravio je pravu famu nakon svoje smrti, odlučivši da njegova bivša žena sakrije urnu sa njegovim pepelom.

Mary Austin, sa kojom je Freddie bio u vezi, dobila je težak zadatak i veliku tajnu na čuvanje, ali ona je uspješno sakrila priču o tome šta se desilo sa pepelom popularnog pjevača, te tu informaciju nikada nisu saznali ni njegovi roditelji, niti iko drugi, prenosi Novi Poredak.

Freddie i Mary svoju vezu koja je trajala pet godina počeli su početkom sedamdesetih godina, a rastali se se kada je Freddie upoznao američkog producenta iz "Electro recordsa" sa kojim je započeo romansu.

Freddie je 1985. godine započeo drugu vezu, a ovaj put sa svojim frizerom Jimmom Hutonom, sa kojim je živio sve do kraja svog života.

Uprkos rastanku, Freddie i Mary su ostali jako bliski, a Freddie ju je smatrao pravim prijateljem, te joj ne kraju ostavio svoje imanje u vrijednosti od 20 miliona funti u Zapadnom Londonu, te devet milona funti u novcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije