Naomi Campbell u novom skandalu zbog svog dobrotvornog rada

0
Radiosarajevo.ba
Naomi Campbell u novom skandalu zbog svog dobrotvornog rada
Foto: Instagram / Naomi Campbell

Naomi Campbell (51) nakon brojnih skandala kroz svoju karijeru suočava se s novim koji je povezan s njenom dobrotvornom organizacijom Fashion for Relief osnovanom 2005. godine, a spaja modu i filantropiju.

Komisija za financijska istraživanja u privatnim razgovorima s Fashion for Relief raspravlja više od godinu dana o nizu regulatornih problema. Među njima je i kasno podnošenje računa kao i korištenje novca u druge svrhe koje se ne tiču same organizacije, izvijestio je The Guardian.

Naomi se još nije oglasila o ovome, a niti njena organizacija koju je osnovala da bi prikupila novčana sredstva za djecu koja žive u siromaštvu širom svijeta. Manekenka je kroz godine skupila milione na svojim humanitarnim revijama.

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Komisija za financijska istraživanja želi saznati jesu li se Campbell i njeno troje kolega poštovali odredbe zakona o dobrotvornim organizacijama.

Namjerava proći sve uplate koje je Fashion for Relief izvršavala i razmotrit će potrošnju uključujući i potencijalno loše upravljanje te nepodnošenje zakonskih godišnjih računa na vrijeme.

Inače, dobrotvorna organizacija se 2019. udružila s fondom gradonačelnika Sadiqa Khana za London da bi dali podršku mladim s niskim primanjima. Te godine je Naomi održala i reviju na Sedmici mode u Londonu u Britanskom muzeju nakon koje se održala i gala večera s aukcijom umjetnina, piše Story.hr.

Sporno je što nitko nikad nije otkrio koliko se novca sakupilo, ali, hvalilo se Campbell da je 'jednom revijom spasila svijet'.

Dobrotvorna organizacija još nije predočila ni svoje račune za 2020. godinu i kasni s time više od 178 dana.

Neki izvještaji pokazuju da je na humanitarnoj reviji u Londonu prikupljeno oko milion i 700.000 eura, većinom preko sponzorstava.

Kako se vidi prema računima, samo je oko 6.500 eura (oko 12.6000 KM) dato u humanitarne svrhe dok je ostalo potrošeno na plaću osoblja, PR i organizaciju događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije