Manekenka pokazala međunožje u jednoj od najpoznatijih džamija svijeta

Radiosarajevo.ba
Manekenka pokazala međunožje u jednoj od najpoznatijih džamija svijeta
PrtScr / Marisa Papen

Belgijska manekenka, koja je prošle godine uhapšena u Egiptu zbog golotinje, izazvala je kontroverze i najnovijim photoshootingom u Turskoj, gdje je u Aji Sofiji podignula burku i pokazala golo međunožje.

Marisa Papen bila je na udaru vjerskih vođa i nakon skandaloznog fotografiranja ispred Zida plača u Jeruzalemu, a bijes vjernika sad je navukla na sebe i u Turskoj.

"Za razliku od Egipta, ovaj put nismo imali pravi plan. Došli smo bez ikakve pripreme, samo s beskrajnom maštom", rekla je Marisa, koja je, kao i u Egiptu, pozirala australskom fotografu Jesseju Walkeru.

Nakon što su kupili burku, dvojac se uputio u slavnu Aju Sofiju, koju godišnje posjete milioni turista.

"Nakon što smo neko vrijeme čekali da uđemo, iznenadio nas je broj kamera tamo. Doslovno imaju pokriven svaki kvadratni centimetar. Ako ste ikad bili u Aji Sofiji, znat ćete da tamo ne prođe dan bez tisuća ljudi okolo cijelo vrijeme", dodao je Jesse, piše The Sun.

Nakon što su shvatili da se savršen moment za fotografiju neće dogoditi, Marisa je nonšalantno odlučila podignuti burku i otkriti genitalno područje. "Odlučili smo pričekati da vodič počne pričati i zaokupi pažnju svoje grupe, tada je bilo vrijeme za akciju", objasnila je.

"Čak smo se vratili sljedeći dan jer nismo bili sretni s prvim fotografijama", otkrio je Jesse. "No ne smatram da je to bio izazov u odnosu na fotografiju s krova koji nadgleda džamiju. Za tu fotografiju trebalo je puno planiranja i koordinacije", dodao je.

Iako im se činilo da su ih pratili tokom čitavog putovanja, Marisa i Jesse uspjeli su sigurno napustiti zemlju. "Jesse i ja volimo o sebi razmišljati kao o modernim Bonnie i Clydeu na James Bond misiji i uživamo u svakoj minuti opasnosti u kojoj se iznova nađemo", zaključuje Marisa.

Fotografiju možete pogledati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije