Manekenka izazvala skandal fotografirajući se naga ispred Zida plača

Radiosarajevo.ba
Manekenka izazvala skandal fotografirajući se naga ispred Zida plača
Fotografija Marise Papen (26) na kojoj se vidi kako se sunča naga na terasi s pogledom na trg ispred Zida plača je na prodaji u jednoj galeriji u belgijskom ljetovalištu Knokke, objavili su belgijski mediji.

Manekenka je uživala na plastičnoj stolici zatvorenih očiju, a u pozadini se vidi ženski dio Zida plača, svetog mjesta u Jerusalemu na kome se mole Jevreji.

Potpis pod fotografijom je Put do oslobođenja, ali na njoj se ne vidi džamija El-Aksa, treća po značaju u islamu, koja se nalazi iznad trga, i fotograf je sigurno mogao da je uoči, navodi Jevrejska telegrafska agencija.

Međutim, fotograf Matijas Lembreht je to porekao, tvrdeći da se džamija nije vidjela i da nije isječena. Na pozivu za otvaranje izložbe je fotografija iste manekenke na kojoj se vidi da je opkoračila jarbol s izraelskom zastavom.

Papen je u Egiptu u septembru prošle godine bila zatvorena 24 sata jer je pozirala naga u Luksoru.

Fondacija za naslijeđe Zapadnog zida je u saopćenju ocijenila da je izložena fotografija ozbiljan incident, a rabin zadužen za Zid plača Šmuel Rabinovič ga je označio nesretnim i neugodnim, ocijenivši da vrijeđa one koji se mole na tom svetom mjestu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije