Majčinstvo kao prioritet: Denise Richards odgaja kćerku s posebnim potrebama

Radiosarajevo.ba
Majčinstvo kao prioritet: Denise Richards odgaja kćerku s posebnim potrebama
Instagram / Denise Richards
Jedna od najljepših glumica i bivša manekenka Denise Richards, otkrila je kakve majčinske izazove svakodnevno prolazi.

Majka je 14-godišnje Sam, 13-godišnje Loli i sedmogodišnje Eloise. Dvije starije kćerke dobila je u braku s kontroverznim glumcem Charliejem Sheenom, dok je Eloise posvojila 2011. kao samohrana majka. 

"Hromosomski poremećaj joj je uzrokovao mnogo kašnjenja u razvoju", objasnila je Richards za People. Upravo je ona prva primijetila da joj kćerka ne dostiže vršnjake.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Denise Richards (@deniserichards) on

"Dugo nije mogla sjediti bez ičije pomoći, a počela je hodati tek kada je navršila dvije godine, a i to se dogodilo uz pomoć fizikalne terapije", kazala je glumica. 

Eloise je prije dvije godine dijagnosticirano oštećenje osmog hromosoma, a Denise još uvijek otkriva kako se najbolje brinuti za nju.

"Može reći tek nekoliko riječi. Ponekad se osjeća kao da razumije svijet u skladu sa svojim godinama, a ponekad kao da je emocionalno tek navršila tri godine. Zahtjevno je. Svakoga dana učim jer ne postoji utabana staza za njezin slučaj", izjavila je Denise.

Unatoč svemu, glumica je optimistična: "Svako je dijete drugačije. Brineš se za njih bez obzira na to što se s njima događa. Ne znam hoće li Eloise ikad govoriti poput tipičnog djeteta, ali kao roditelj želite ono što je najbolje za njih i to samo učinite."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije