Maggie Gyllenhaal (37): Rekli su mi da sam prestara da glumim djevojku 55-godišnjem glumcu

Radiosarajevo.ba
Maggie Gyllenhaal (37): Rekli su mi da sam prestara da glumim djevojku 55-godišnjem glumcu

Poznata holivudska glumica Maggie Gyllenhaal je u svom intervjuu za The Wrap izjavila kako joj je jedan holivudski producent nedavno rekao da je prestara za ulogu. Maggie, koja ima 37 godina, išla je na razgovor za film gdje bi glumila djevojku 55-godišnjem glumcu, piše Guardian.

"Postoje neke stvari koje me često razočaravaju u Hollywoodu. Rekli su mi da sam prestara da glumim ljubavnicu muškarcu starom 55 godina. To me zapanjilo. Prvo sam se osjećala loše, pa sam bila ljuta, a poslije mi je bilo smiješno. 

Nadam se da će se ipak situacija promijeniti, jer su brojne glumice napravile izvrstan posao posljednjih godina. Glumile su prave, komplikovane žene. I nadam se nečemu fascinantnom", dodala je Maggie, poznata između ostalog, i po svojoj ulozi u Batmanu.

Ova praksa kastinga, gdje mlade žene i djevojke dobijaju uloge ljubavnica starijih glumaca dominira još od zlatnog doba Hollywooda. 

Kim Novak je bila u dvadesetim godinama, kada je glumila u Vertigu, uz partnera Jamesa Stewarta (50). No, posljednji Bondov film Spectre dobio je brojne pohvale, nakon što je uloga u njemu dodijeljena Monici Belluci (50). Ipak, u filmu glume i Léa Seydoux i Stephanie Sigman, obje u kasnim dvadesetim.

Centar za studije o ženama na televiziji, filmu i novim medijima na San Diego državnom Univerzitetu objavio je kako žene nose glavne uloge u samo 12 posto najpopularnijih filmova tokom 2014. godine. 

Na Kanskom festivalu su osobe zaslužne za film Sicario otkrile kako su ih producenti pritiskali da ponovo napišu glavnu ulogu ženskog FBI agenta (Emily Blunt) pa da glavni lik bude muškarac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije