Lijepa Meghan Markle prekršila strogi kraljevski protokol

Radiosarajevo.ba
Lijepa Meghan Markle prekršila strogi kraljevski protokol

Tokom posjete Cardiffu Meghan Markle i princa Harryja dočekalo je mnoštvo razdraganih Velšana koji nisu krili oduševljenje budućom pripadnicom britanske kraljevske obitelji.

Lijepa Amerikanka dočekana je gotovo euforično s cvijećem i poklonima, a zbog jedne malene obožavateljice Meghan Markle je prekršila i strogi kraljevski protokol, prenosi Daily Mail.

Ona se srdačno pozdravljala s okupljenim mnoštvom ispred dvorca u Cardiffu, a toekom susreta s Velšanima Meghan Markle nije skidala široki osmijeh s lica. Kad ju je jedna djevojčica zamolila za autogram, sad već bivša holivudska glumica je uzela hemijsku olovku i potpisala se, kao što je do sada učinila ko zna koliko puta.

Međutim, tim je potezom lijepa Amerikanka prekršila strogo kraljevsko pravilo koje nalaže pripadnicima porodice da ne dijele autograme i ne pristaju na selfieje s obožavateljima. Uobičajeno je, naime, da pripadnici kraljevske obitelji na zahtjev za autogramom odgovaraju  s pristojnim 'Ne, ne možemo'

Tradicionalno protokol nalaže da se autogram ne smije davati jer se time olakšava potencijalnim krivotvoriteljima krivotvorenje kraljevskog  potpisa. Jedinu iznimku napravio je princ Charles kada je žrtvama poplave u Cornwallu napisao na komad papira 'Charles 2010'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije