Legendarnog Ljubišu Samardžića otpustili iz bolnice

Radiosarajevo.ba
Legendarnog Ljubišu Samardžića otpustili iz bolnice
Glumac je nakon nekoliko sedmica provedenih u bolnici pušten na kućnu njegu, iako mu i dalje život, javljaju srbijanski mediji, ugrožen zbog komplikacija koje uzrokuju njegove bolesti.

U bolnici je stalno bio pod nadzorom i terapijama, ali je tim ljekara različitih specijalnosti odobrio da on u ovom trenutku bude okružen porodicom. To će mu mnogo značiti, jer su mu njegovi najbliži najveća podrška u ovo vrijeme, kaže izvor za Telegraf

Ljubiša Samardžić (80) je proveo nekoliko sedmica u Klinici za hematologiju. Bio je pod stalnim nadzorom i primao je terapije. 

Srbijanski glumac često je isticao da mu u životu supruga Mirjana i njegova djeca te unuci donose neizmjernu sreću. 

 "Svi smo uz porodicu Samardžić u ovom za njih teškom i važnom trenutku", dodaje izvor.

Poslije operacije tumora na mozgu kojoj je podvrgnut u decembru prošle godine činilo se da se Samardžić dobro oporavlja, jer se počeo pojavljivati u javnosti. Njegovo zdravstveno stanje se, ipak, pogoršalo. 

Na Kliniku za hematologiju smješten je zbog leukopenije, odnosno smanjenog broja krvnih zrnaca u krvi. Sve je dodatno zakomplicirala hronična limfocitna leukemija od koje Samardžić boluje, a loše mu je i neurološko stanje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije