Legendarni Čola doživio dramu: Obožavateljica mi je ženu nožem posjekla po licu

0
Radiosarajevo.ba
Legendarni Čola doživio dramu: Obožavateljica mi je ženu nožem posjekla po licu
Foto: Aleksandar Kerekes Keky / Zdravko Čolić - fotografije sa snimanja spota "Tebe čuvam za kraj"

Mnoge su djevojke skakale na pozornicu, redari ih bez milosti skidali s bine, a one pokušavale ponovno. 

Zdravko Čolić (69) samo je jedanput imao ozbiljniji problem. Bilo je to kad je jedna obožavateljica nožem napala njegovu suprugu i posjekla je po licu. Sam se nikad nije ni branio, ali napad na suprugu itekako ga je zabrinuo.

"Sandra se izmaknula, ali ju je ova malo zakačila, srećom, bez većih posljedica. To je bilo davno, ali se i dan-danas sjećam toga. Drugih neugodnosti supruga nije imala", rekao je Čolić, piše 24sata.hr.

Najveća zvijezda ovih prostora ni tad nije tražila sudsku zabranu prilaženja niti je tužio napadačicu. Umjesto njega to je učinila policija po službenoj dužnosti.

Ni Bijelo dugme ni Zdravko Čolić nisu nikad tražili zaštitu. Od koga? Znali su se nositi i s onom drugom stranom slave - rekao je Raka Marić za 24sata.hr, koji je tih godina vodio njihove karijere. Nema toga što obožavateljice nisu radile zbog miljenika.

Za njima je vladala histerija kakvu ni prije ni poslije Dugmeta i Čole nije doživjela nijedna domaća zvijezda. Djevojke su ih proganjale u hordama i zbog njih bile spremne na - ama baš sve.

"Sjećam se da je jedna preskakala balkone u Mađarskoj da kroz prozor uđe u moju sobu. Mogla je poginuti. Sarajevske novine tad su pisale o djevojkama koje su se kao miševi uspinjale uz zid do moje sobe. Bilo je i upadanja u sobu. Pokojni Davorin Popović me je zezao kako me je neka djevojka poljubila i pala u nesvijest", priča Čolić.

Tvrdi kako nije imao pojma jer je savao i bio previše umoran. Kaže mi Davorin: ‘Dođe, poljubi ga i, ooop, pade!’. Tih izljeva emocija i strasti bilo je dosta, prisjetio se Čolić.

Jedna je Makedonka Čolinim roditeljima pozvonila na vrata u vjenčanici i u pratnji kuma. I nije bila jedina. Svako malo je neka u vjenčanici banula na vrata njegovih roditelja. Oni su to stoički podnosili, mama je čak i razgovarala s njima, pokušala ih razuvjeriti od ideje da se udaju za njezina sina.

Dnevno je Čoli stizalo na stotine pisama. Mlada Slavonka pitala ga je “Zašto i on ne hoda ulicama Osijeka kao što zagrebačke ili beogradske zvijezde hodaju posvuda”?, “Vjeruj mi da ne bi ostao čitav kad bih ja naletjela na tebe. Jao si ga tebi onda. Sad u nedjelju mi je rođendan, voljela bih da dođeš. Volim te i piši”, stajalo je u 80. pismu koje je Osječanka uputila pjevaču. Ni na jedno joj Čola nije odgovorio, a onda je izgubila živce i zaprijetila: “Ubit ću te! Zašto mi ne pišeš?! Kad se vratiš iz Londona i ako mi ne odgovoriš, ubit ću te (ne šalim se)”, napisala je. To “Ubit ću te!” ni Čola ni njegov menadžment nisu shvatili kao prijetnju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije