Legendarni Al Pacino otkrio tajnu staru više od 40 godina

0
Radiosarajevo.ba
Legendarni Al Pacino otkrio tajnu staru više od 40 godina
www.interviewmagazine.com / Scena iz filma

Legendarni glumac Al Pacino, dobitnik nagrada Oscar, Emmy i Tony u online intervju za The Talks iskreno je govorio o svom životu, stavovima, glumi, slavnim filmovima "The Godfather", "Star Wars"... 

Na pitanje o tome kako se nosi sa težinom vlastitih dostignuća je odgovorio:

Ne znam. Ne razmišljate o tome na taj način. Ne mislite na te dijelove kao na dostignuća. Razmišljate o ulogama koje igrate, slikama koje ste napravili. Mislim, zamislite glumca koji kaže: „Ne želim više nastaviti, jer ne mogu bolje od prošlog filma koji sam snimio. Mogao bih i sada dati otkaz. ”To bismo nazvali odmarajući se i pretpostavljam da to ne biste trebali činiti. Ja sam za to! Znate, odmarajući se na lovorikama, dobit ćete lijep veliki ček, zaposliti se u drugoj profesiji... Ali iz nekog debelog razloga, stalno se želim vratiti glumi i baviti se tim stvarima.

Novinar ga je pitao želite li pokušati napraviti nešto novo?

Da, ako pronađem nešto čemu osjećam da mogu na neki način doprinijeti i osjećam se kao da sam u tome, kažem nešto - što god to značilo. To znači da ja "držim kao da je ogledalo prema prirodi", kako kaže Shakespeare. Ako prikažem nešto za što smatram da je način da iskoristim svoj talenat i pomognem u komunikaciji uloge, ljudskog bića u filmu, pokušat ću to učiniti. Neću reći riječ "penzija", jer je čudna riječ umjetnika da kaže "penzija".

Umjetnik Christo kaže da se umjetnici ne povlače, već samo umiru.
Ali postoje umjetnici koji su se povukli. Poput Phillipa Rotha - snimio sam film o njegovoj knjizi "Poniženje". Prestao je pisati i vrlo je sretan! Tako kaže. Odlazi i radi ono što radi. Mogu to razumjeti. To postaje tako rutinski. Dobivate skriptu, morate je pročitati, morate je naučiti. Morate ponovo proći kroz taj proces. Dakle, tražite ostale stvari, poput redatelja koji vas želi iskoristiti.

Koliko je tražen za filmske uloge ističe:

Prije filma "The Godfather", prvog filma "The Godfather", niko me nije želio. Ali Francis me želio! Samo me želio, a ja to nisam razumio... Studiji me nisu željeli, niko me nije želio - niko me nije znao. Mislim da kad je direktor zainteresiran, imam tendenciju da se nagnem naprijed, umjesto da se povučem. Tražite rizik koji možete preuzeti, izazov, činjenicu da padnete i ustanete i nastavite dalje.

Zašto?

Kad to učinite dovoljno dugo, želite biti otvoreni. Ne želite se zatvoriti jer je ranjivost velika. Ne možete dopustiti da vam koža postane predebela. Kao što Brecht kaže u toj sjajnoj predstavi koju je napisao, takođe u mladosti. Sa 22 godine napisao je "U džungli gradova", a jedan od likova kaže: "Čovjekova je koža pretanka za ovaj svijet." Dakle, vidi da postaje sve gušći, sve dok konačno ne naleti na stvari i više ih ne osjeća.

Da li žali za nekim filmom koji je snimio zbog želje da pomakne vlastite granice, tvrdi da:

Ne žalim ni za čim. Osjećam da sam napravio ono što bih nazvao greškama. Odabrao sam pogrešan film ili nisam tražio lik ili sam nekoga glumio i donosio neke odluke ... Ali sve što radite dio je vas. I od toga dobiješ nešto. I mislim, ideja i uzbuđenje boravka u tim situacijama i mjestima - oni su više od uspomena, oni informiraju vaš život. Tako da se ni zbog čega ne kajem.

Niti zbog "Star Wars"?

Star Wars. Da, to je bila moja prva velika greška.

A scenarij Terrencea Malicka?

Da, davno je Terry želio da budem u filmu, i uvijek sam želio ... Postoji još jedna od mojih mnogih pogrešaka. Oni su u muzeju grešaka! Sve sam skripte odbio!


Da li danas ima drugačiji pristup glumi nego prije, smatra:

Da, pretpostavljam da jesam. Inače ne bih mogao ovako dugo dalje. Samo prolazimo kroz cikluse dok živimo i mislim da je starost približno takva. Mislim da smo ovdje - a onda nismo! Kad god idemo, idemo i ne znamo kada, bilo ko od nas. Dakle, prolazimo kroz cikluse.

Na upit da li uživa u ovom ciklusu svog života poručuje:

Znate, kad pomislite, je li čaša napola prazna ili napola puna? Tako je to zaista za sve nas. Ima dana kada zaista uživam. Ali ima dana kad ne ... Da sam slikar, niko me ne bi ispitivao o mojim godinama. „Slikam! Ja sam umjetnik! " Mrzim to govoriti. Ne volim to govoriti. To sam jednu stvar naučio rano. Žena s kojom sam živio rekla je: "Što god radili, nemojte im reći da ste umjetnik." Rekao sam, “Znam! Nemam! " (Smijeh) Izbjeći ću to. I to izbjegavam dugi niz godina. Recimo to tako, mislim da sam umjetnik. Nadam se da jesam. Ali mislim da bih, da sam slikar, pitanja bila drugačija.

Imaju li svi glumci isti problem Al Pacino smatra kako je to zbog vlastite slike koju prezentuju.

Zbog vizuelne stvari. To je zbog image, slike koju šaljete. To je zato što se moramo nositi s našom slikom, iako glumimo različite likove, slika je uvijek tu ... Dakle, to je dio zašto postoji neka vrsta pretencioznosti u tome da kažete da ste umjetnik, jer ipak ste filmska zvijezda. A i to je pogrešno! I to je pretenciozno - ja sam filmska zvijezda! Pa, šta kažeš?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije