Legendarne scene u filmovima koje su nastale spontano

Radiosarajevo.ba
Legendarne scene u filmovima koje su nastale spontano
Postoje trenuci koji nam neplanirano donesu radost u naš život. No, šta kada se ti trenuci dogode u trenutku snimanja filmova koji se vrte upravo oko unaprijed smišljenog scenarija?

I upravo su te spontane scene donijele slavu filmovima. Tako je Robert De Niro improvizirao scenu ispred ogledala u filmu Taksista. Režiser je u scenariju samo ostavio uputu kako De Nirov lik govori ispred ogledala, a glumac je osmislio ostalo (Are you talkin' to me) i ušao u povijest.

Otimači izgubljenog kovčega iz franšize Indiana Jones imaju scenu u kojoj Harrison Ford s bičem naleti na mačevaoca. Umjesto scene borbe za koju su vježbali sedmicama, Ford je izvadio pištolj i upucao napadača. Razlog zbog kojeg su promijenili scenu jeste trovanje hranom koje je zadesilo Forda.

Jack Nicholson je u Isijavanju improvizirao i nakon čuvene scene kada sjekirom razvali vrata, kazao "Here's Johnny".

Lloyd Christmas (Jim Carrey) i Harry Dunne (Jeff Daniels) su pokupili stopera, ubicu koji je plaćen da ih smakne. U scenariju za Glup i gluplji, Lloyd i Harry su samo trebali izluditi Joea Mentalina (Mike Starr) pričom o džemu, no ova dvojica nisu se zaustavila na tome. Jedna od scena koja je ostala u pamćenju jeste kada Lloyd kaže "Želiš li čuti najiritantniji zvuk na svijetu?". 

U Spašavanju vojnika Ryana, Matt Damon je Tomu Hanksu ispričao priču o bratu i djevojci s kojom je uhvaćen u štali. Priču  je izmislio i nasmijao Hanksa usred snimanja. Režiseru se svidjela i ostavio je u filmu.

U Kumu postoji scena gdje Vito Corleone (Marlon Brando) šalje čovjeka na premlaćivanje iz osvete, a sve vrijeme miluje mačku. Mačka nije bila upisana u scenarij. Postoje priče kako mu je Francis Ford Coppola ubacio mačku u krilo nekoliko trenutaka prije snimanja, dok drugi kažu da ju je našao Brando i dao ponudu "koja se ne odbija". U drugoj sceni, Peter Clemenza (Richard Castellano) treba ubiti Paulieja Gattoa (John Martino). Nakon što to urade, on govori svom kolegi "Leave the gun. Take the cannoli". U scenariju je bila samo prva rečenica, no Peter je improvizirao i tako je nastala jedna od najboljih rečenica iz Kuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije