Lana Jurčević o Baby Lasagni: "On je umiljato janje, a kad se popne na pozornicu, 'jede malu djecu'"

2
Radiosarajevo.ba
Lana Jurčević o Baby Lasagni: "On je umiljato janje, a kad se popne na pozornicu, 'jede malu djecu'"
Foto: Instagram / Lana Jurčević

Mnoge poznate ličnosti izrazile su podršku Baby Lasangni prije finala Eurosonga u subotu, među kojima se istakla i hrvatska pjevačica Lana Jurčević, koja je javno podržala predstavnika Hrvatske putem svog Instagram profila.

"Ajmo malo o fenomenu Baby Lasagna. Vjerovatno o jedinom muškarcu kojem čak ni prave ‘rvatine’ ne zamjeraju jer se šminka. U dugo vremena i jedinom Hrvatu koji je ovako ujedinio naciju. Od outsajdera koji čak nije niti upao na Doru, nego je izvučen ‘iz naftalina’ kao zamjena za izvođača koji odustane do uvjerljive pobjede na Dori, a možda i do pobjede na Eurosongu. Kakva priča!

Osoba koja s takvom jednostavnošću komunicira i koja je toliko nenametljiva u svom ‘postojanju’, on je umiljato janje koje se lako uvuče pod kožu svojom iskrenošću i easy going karakterom, a kad se popne na pozornicu, ‘jede malu djecu’. Kakav zanimljiv preokret. Ne znam koja uloga je ljudima draža, ali vjerovatno taj spoj i ‘paket’ koji se dogodio je zapravo dobitna kombinacija. Dečko s kojim želiš da ti je prijatelj kad nije na pozornici, a kad je gore želiš biti dio te energije koja izaziva turbulencije.

Pogledajte prvi snimak lokacije gdje je pao helikopter u kojem je letio iranski predsjednik

Pogledajte prvi snimak lokacije gdje je pao helikopter u kojem je letio iranski predsjednik

Fascinantno je da neko bez puno iskustva se tako dobro snašao u potpuno nekom novom svijetu gdje se i najmanja greška može pretvoriti u ogromnu lavinu koja sve ‘raznese’. Ali ne, kod njega sve ima glavu i rep - iz njegovih usta izlazi sve što ljudi žele i trebaju čuti. Mirno i staloženo.

Njegova pjesma ima dobru poruku i temu i nije samo rim tim tagi dim ‘nabrajalica’. Njegovi outfiti su tako mudro osmišljeni, ajde spoji ti našu kulturu i tradiciju s heavy metal soundom i nastupom - top! I on to tako dobro zna iznijeti sve - ne možeš to staviti na svakoga. Spot, režija, estetika, ma sve je. Bravo i za cijelu ekipu iza toga!! Eli i ostali, you got this.

Ta ekipa je vjerujem i nadam se svjetlo na našoj sceni i što god da se dogodilo u finalu Eurosonga - sigurna sam da će biti dočekani kako zaslužuju, pobijedili ili ne pobijedili. Veselje koje je on unio od same Dore do sada - hvala mu na tome.

Ovo pišem kao najobičnija osoba iz publike i promatrač, ali i neko ko vrlo dobro zna kako stvari funkcioniraju u našem muzičkom svijetu. On je jedna svježa energija koja nam je svima trebala - samo je nebo granica. SRETNO DALJE!", napisala je Lana Jurčević na svom Instagram profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije