Lana Jurčević ima novo umjetničko ime i želi pokoriti svjetsku muzičku scenu

Radiosarajevo.ba
Lana Jurčević ima novo umjetničko ime i želi pokoriti svjetsku muzičku scenu
Foto: Instagram / Lana Jurčević

Lana Jurčević otkrila je razlog zbog kojeg je izbrisala svoj Instagram nalog i zbog čega je bila nestala iz javnosti neko vrijeme.

Naime, potpisala je ugovor s diskografskom kućom Warner Music i pod novim umjetničkim imenom La Lana stupila u središte izuzetno žive svjetske muzičke scene.

Kako piše Gloria.hr, o njenom će međunarodnom uspjehu brinuti timovi zaslužni za uspjeh svjetskih mega-zvijezda kao što su Ed Sheeran, Dua Lipa, David Guetta, Coldplay, Madonna i Eric Clapton.

"Lana je nesumnjivo jedna od najvećih i najperspektivnijih muzičkih zvijezda u regiji. Čast nam je što imamo priliku povezati se s Lanom dok započinje uzbudljivu novu fazu pod novim scenskim imenom - La Lana. Svi mi u Warner Musicu oduševljeni smo saradnjom s talentiranom i marljivom umjetnicom poput Lane i veselimo se onome što će neupitno biti fantastično i uzbudljivo muzičko putovanje”, potvrdili su iz svjetske diskografske kuće.

Lana Jurčević, od danas u međunarodnom svijetu poznatija kao La Lana, jedna je od najpoznatijih hrvatskih muzičarki o čemu svjedoči više od 100 miliona pregleda na njezinom YouTube kanalu i više od 850 000 fanova na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije