Kylie se pohvalila ravnim stomakom nakon porođaja, ekspertica otkrila tajnu

Radiosarajevo.ba
Kylie se pohvalila ravnim stomakom nakon porođaja, ekspertica otkrila tajnu
Foto: Instagram / Prtscr
Najmlađa sestra u porodici Kardashian Kylie Jenner vratila se na Instagram u punom sjaju i sa djetetom u naručju.

Fotografije koje je postavila dvadesetogodišnja Kylie pokazuju da se prilično dobro snalazi u ulozi majke, no njenim fanovima je još uvijek nejasno kako je za samo mjesec dana nakon porođaja uspjela da povrati formu.

Nekoliko sati prije nego što će postaviti fotografiju, mama Kylie se pohvalila na Snapchatu svojim tijelom prije stomaka.

S obzirom da se njeni pratioci čude brzini kojom je dotjerala tijelo u liniju, pojašnjenje je dala ekspert za žensko zdravlje Jennifer Weider za Yahoo Lifestyle koja je pojasnila kako u tome nema ništa čudno.

"Svaka žena je drukčija na svoj način. Tako se ponaša i njeno tijelo nakon porođaja, sam izgled i oporavak zavise od mnogo faktora", priča Weider. "Kada je Jenner u pitanju, djevojka ima 20 godina."

"U toku prve trudnoće, bila je u izuzetnoj fizičkoj formi, kao i prije porođaja. Pritom, za razliku od ostalih žena svijeta, ona ima tim eksperata koji joj pomažu: nutricioniste, kuhare, lične trenere. Sve to može da ubrza oporavak tijela u mnogo kraćem periodu."

"Mlađe žene imaju sreću da brže povrate svoju formu koju su imale prije drugog stanja", nastavlja Weider. "Mlada koža je elastičnija kod 20-godišnjakinja i lakše se zateže. A, ako je koža stomaka bila zategnuta i prije trudnoće, to također mnogo pomaže. Mlade majke imaju mnogo brži metabolizam u svojim ranim dvadesetim, pa samim tim ekspresno sagorijevaju kalorije za razliku od starijih žena - tako se i gube suvišni kilogrami."

Doktorka tvrdi da je sve to uzrok različitih faktora koji igraju bitnu ulogu, i variraju od žene do žene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije