Žene ga obožavaju: Krasio je omot Kinder čokolade, a sada je pravi zavodnik

Radiosarajevo.ba
Žene ga obožavaju: Krasio je omot Kinder čokolade, a sada je pravi zavodnik
Instagram / Alessandr Egger

Njegovo lice znali su svi tokom 90-ih godina jer je krasilo omot Kinder čokolade koje i danas obožavaju mališani širom svijeta. Ono što se pak o Alessandru Eggeru nije znalo tada jeste činjenica da je rođeni Beograđanin,

Riječ je o danas 29-godišnjem manekenu i modelu, koji je 90-ih kao dječak bio zaštitno lice italijanske Kinder čokolade. 

"Živio sam na Banovom brdu. Tamo mi još neki prijatelji žive i u kontaktu smo. Baka mi je nekad živjela tamo pa smo i mi bili na relaciji Italija - Srbija. Oduvijek sam mijenjao gradove u kojima sam živio, zato mislim da sam kasnije naviknuo na to i da mi je pomoglo u karijeri, ali neke stvari nikad ne zaboravljaš",  ispričao je za Blic Alessandro.

Njegova porodica je netom prije snimanja reklame ipak izabrala Italiju.

Kaže kako mu iz Srbije najviše nedostaju hrana, miris turske kave, parkić, plac i selo gdje je provodio vrijeme u djetinjstvu.

Nakon uspjeha s reklamom, glumio je u serijama, 'The Band' , 'A Doctor in the Family' i "Shades of Truth", a manekenstvom se počeo baviti s 21 godinom.

"Nakon što sam u Rimu snimao 'Medico in famiglia', čuvenu seriju u kojoj glume i Milena Vukotić te Lino Banfi, vratio sam se u Milano i tražio posao. Ušao sam u Versace i pitao treba li im konobar, prodavač, bilo što i to je čuo casting direktor. Bilo je kao u filmovima. On je stajao iza mene i samo mi je rekao: 'Dođi ti sa mnom'. Izmjerio me i sutradan sam već sjedio s Donatellom Versace. Tako je počelo sve, bilo je jako zanimljivo pa sam čak i ostavio glumu", ispričao je on.

Alessandro je dosad sudjelovao u više od 50 modnih revija, a surađivao je s renomiranim brendovima poput Versace, Dolce & Gabbana, Armani, Moschino, Calvin Klein...

Žene širom svijeta ga obožavaju, što svjedoče i brojni komentari ispod fotografija na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije