Konačno: Adele objavila novi album (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Konačno: Adele objavila novi album (VIDEO)

Britanska pjevačica Adele objavila je kako njen dugo očekivani album 25 neće biti dostupan za streaming na servisima poput Spotify, Apple Music ili Deezer. Nakon što je Taylor Swift odlučila da zabrani besplatno preslušavanje svoje muzike na ovim servisima, na sličan korak odlučila se i Adele, a sve kako bi zaštitila muzičku industriju.

Ona je prije nekoliko sedmica objavila svoj prvi singl s novog albuma i napravila "bum" kakav se i očekivao nakon četverogodišnjeg iščekivanja novog materijala ove popularne pjevačice.

Naime, pjesma Hello debitirala je na prvom mjestu svih relevantnih svjetskih top-lista, a poseban rekord ostvaren je na američkoj Billboard Hot 100 listi najpopularnijih singlova, jer je samo u prvoj sedmici Hello prodat u nevjerovatnih milion 112 hiljada primjeraka, što je skoro dvostruko više od prethodnog vlasnika rekorda, Flo Ride s pjesmom Right Round.

Adele je apsolutni rekorder i na streaming servisima. Tako je prvi single s albuma 25 na servisu Spotify za kratko vrijeme preslušan više od 120 miliona puta, dok je spot za ovu pjesmu na YouTubeu do sada pregledan više od 400 miliona puta!

Početkom ove sedmice imali smo priliku čuti još jednu njenu pjesmu When We Were Young, za koju je ranije izjavila kako je njen favorit na novom albumu 25.

Novi album Adele, objavljen danas, ima najviše prednarudžbi na Amazonu u historiji. Treći je ovo album britanske pjevačice. Prvi album, 19 objavila je 2008., a drugi, 21, 2011. godine. 

Na novom albumu nalazi se 11 pjesama, a možete ih čuti tokom vikenda u programu Radija Sarajevo.

 

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije