Keanu Reeves donirao 70 posto svoje plaće i prodao svoju kuću

0
Radiosarajevo.ba
Keanu Reeves donirao 70 posto svoje plaće i prodao svoju kuću
Foto: EPA-EFE / Keanu Reeves

Keanu Reeves je donirao 70 posto svoje plaće iz prvog filma The Matrix za finansiranje istraživanja leukemije, nakon što se njegova mlađa sestra borila s bolešću 10 godina.

Glumac koji je navodno plaćen 10 miliona dolara unaprijed te je zaradio ukupno 35 miliona dolara za prvi film u franšizi 1999. godine, bio je inspiriran da finansira istraživanje raka krvi nakon što je njegovoj sestri Kim, koja sada ima 55 godina, bolest dijagnosticirana 1991., izvještava LadBible.

Keanu je u to vrijeme postao Kimin primarni njegovatelj i pomogao joj u oporavku nakon što je provela desetljeće u borbi protiv leukemije (raka krvi).

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Čović: Dobio sam prijedlog izmjena Izbornog zakona koji je pripremila Trojka. Nećemo to razmatrati

Odanost glumačke zvijezde svojoj sestri dovela je do toga da je prodao svoj dom kako bi joj bio bliže, a nastavci Matrixa su odgođeni. Također, navodno je potrošio 5 miliona dolara na terapije kako bi pomogao Kim da se oporavi.

Ranije je za svoju sestru rekao: "Uvijek je bila tu za mene. Uvijek ću biti tu za nju".

Godine 2009. rekao je za Ladies Home Journal: 'Imam privatnu zakladu koja djeluje pet ili šest godina i pomaže u nekoliko dječjih bolnica i istraživanju raka. Ne volim povezivati svoje ime uz to, samo prepuštam zakladi da radi ono što radi.'

Kim Reeves se oporavila od bolesti i Keanu je od tada osnovao dobrotvornu organizaciju za rak, ali je odlučio da joj ne pripisuje svoje ime.

Nagađa se da Kim više ne živi u Sjedinjenim Američkim Državama te da se preselila u Italiju, u Rim.

Međutim, vjeruje se da su Kim i Keanu još uvijek prilično bliski. Keanu je također često posjećuje i provodi vrijeme s njom.

Kim nije na društvenim mrežama. Na Facebooku joj je posvećena stranica koja je prikupila više od 5 hiljada pratitelja.

Keanu je poznat po svojoj humanitarnoj prirodi.

Prema izvješću Wall Street Journala iz 2001., predao je značajan dio novca od drugog i trećeg dijela Matrix filma timovima za VFX i kostimografiju.

U izvješću je navedeno: 'Osjećao je da su oni ti koji su snimili film i da bi trebali sudjelovati.'

U junu 2020. Keanu, za kojeg se zna da veliki dio svog prihoda donira u dobrotvorne svrhe, na aukciji je prodao 15-minutni virtualni Zoom poziv kako bi prikupio novac za dobrotvornu organizaciju za djecu koja boluju od raka, Camp Rainbow Gold.

Još u oktobru otkriveno je da je poklonio svoju John Wick četveročlanu kolekciju kaskaderskih satova Rolex Submariner u vrijednosti od 9.150 dolara svaki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije