Kćerka Milića Vukašinovića: Kao dijete sam ga ispovraćanog iznosila iz kafića

Radiosarajevo.ba
Kćerka Milića Vukašinovića: Kao dijete sam ga ispovraćanog iznosila iz kafića
FOTO: Facebook / Maja i Milić

Maja Avdibegović, 35-godišnja kćerka Milića Vukašinovića (68) muzičara porijeklom iz Sarajeva te nekadašnjeg člana popularnih bendova Indexi i Bijelo dugme, nedavno se pokušala ubiti, i to, kako je priznala srpskom Kuriru, drugi put, a sada je u vrlo iskrenom intervjuu napokon objasnila i zašto.

Naime, Maja je za svoje privatne probleme optužila oca tvrdeći kako joj je upravo on život pretvorio u pakao.

"Prvi put htjela sam se ubiti kad me tata ostavio zbog Planinke Nine Rajković. Nikada nisam pokušala izvršiti samoubistvo zbog narkomanske krize, kako je on uporno tvrdio - tako valjda želi oprati svoju savjest. Kao dijete sam ga upišanog i ispovraćanog iznosila iz kafića, a on me pijan bacao na pod... Svašta sam preživjela s njim", izjavila je Avdibegović.

Detaljno je opisala i zašto je početkom ovoga mjeseca sebi prerezala vene.

"Mama Vera i ja danima smo bile gladne. Nisam radila jer sam se morala brinuti o njoj nepokretnoj, a Milić je samo kukao kako nam ne može pomoći jer nema novca ni za stanarinu... Moja majka godinama je radila kao konobarica i uzdržavala oca, a kad je pala u postelju, on nas je ostavio.

Toga dana kad sam završila u bolnici, mama nije htjela potpisati papire za odlazak u dom za stare i nemoćne. Poludjela sam, razbila staklo, prerezala ruku, došla je policija, odveli su me na psihijatriju... Nikad se ne bih ubila dok su mi djeca živa i zdrava. To je bilo iz protesta zbog majčine situacije i zato jer me tata krivio što sam je smjestila u dom. Pomračio mi se um - objasnila je Maja, koja inače pati i od bipolarnoga poremećaja.

"Milić Vukašinović za mene je mrtav! Neka počiva u miru. Žao mi je samo njegove supruge Suzane, i nju će otjerati u grob", zaključila je ogorčena kći.

Inače, Maja s ocem nije bila ni u kakvom kontaktu puno desetljeće - pomirili su se ove godine u Sarajevu, no čini se kako je ponovno uspostavljen odnos bio kratkoga vijeka.

Milić Vukašinović za sada odbija komentirati Majine optužbe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije