Kćerka kraljice Elizabethe otkazala službeni put zbog bolesti

Fena
Kćerka kraljice Elizabethe otkazala službeni put zbog bolesti
Princeza Anne, kćerka kraljice Elizabethe II, je skratila svoju agendu i otkazala putovanje u Bocvanu i Mozambik, predviđene za kraj mjeseca zbog uporne infekcije pluća, saopćila je danas kraljevska palača.

“Kraljevska princeza se još uvijek oporavlja od upale pluća. Njen program za sljedeću sedmicu je skraćen, s izvjesnim brojem otkazanih događaja”, objasnila je kraljevska palača u saopćenju.

“Iz opreza, po savjetu njenih ljekara, princeza neće obaviti predviđene posjete Botswani i Mozambiquu krajem mjeseca”, dodala je ona.

Princeza Anne, drugo dijete Elizabethe II i vojvode od Edinburga, 12. po redu nasljeđivanja prijestolja, već je bila primorana da otkaže sve javne aktivnosti ove sedmice zbog zdravstvenog stanja.

Šezdeset i šestogodišnja princeza, trebala je prisustvovati pedesetoj godišnjici stvaranja Bocvane od 28. do 30 septembra. Njen brat, princ Andrew, će je zamijeniti. Među nedavnim obavezama, princeza Anne je prisustvovala na Olimpijskim igrama u Riju kao članica Međunarodnog olimpijskog komiteta, naveo je Le Figaro. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije