Kažu da ih je voljela više od svoje djece: Gdje su i kako žive mezimci kraljice nakon njene smrti?

2
Radiosarajevo.ba
Kažu da ih je voljela više od svoje djece: Gdje su i kako žive mezimci kraljice nakon njene smrti?
Foto: EPA / Elizabeth II

Pokojna kraljica za života imala je preko 30 pasa, koji su zajedno sa njom svuda putovali privatnim avionom. Nakon smrti kraljice Elizabete II, jedna od najneizvjesnijih odluka bila je kome će pripasti njeni voljeni psi rase korgi.

Kraljica poznata po svojoj ljubavi prema ovoj rasi, tokom života imala je preko 30 korgija koji su bili njeni stalni pratioci i koji su, u određenoj meri, postali simbol njenog identiteta. Ovi psi uživali su posebne privilegije, pa su čak i privatnim avionom putovali zajedno sa njom.

Međutim, malo ko je očekivao da će kraljica svoje najdraže ljubimce povjeriti bivšoj snaji Sarah Ferguson vojvotkinji od Yorka.

UEFA | Šampion Turkiye u suzama: Galatasaray ispao, Muslera isključen, a Dedić ide u grupnu fazu

UEFA | Šampion Turkiye u suzama: Galatasaray ispao, Muslera isključen, a Dedić ide u grupnu fazu

Sarah, zajedno sa svojim bivšim mužem princom Andrewom, kraljičinim omiljenim sinom, oduvijek je bila kontroverzna figura u britanskoj kraljevskoj porodici. Njihov brak, ali i ponašanje nakon razvoda često su bili u suprotnosti sa strogim protokolima i pravilima monarhije. Uprkos tome, kraljica je gajila duboku naklonost prema oboma.

Odluka da svoje pse povjeri Sarah Ferguson svjedoči o posebnom odnosu između njih dvije. Kraljica je Sarah uvijek smatrala osobom od povjerenja, nekoga ko će pružiti ljubav i pažnju njenim psima, čak i nakon njenog odlaska.

Korgiji sada nastavljaju svoj život u krilu vojvotkinje od Yorka, koja se pobrinula da im obezbjedi sve što su imali i dok je kraljica bila živa. Nedavno je Sarah na svom Instagram profilu povodom Međunarodnog dana pasa podijelila fotografiju sa Sendi i Mjuikom, korgijima koje su kraljici svojevremeno darovali ona i princ Andrew.

"Svima vama i vašim čupavim prijateljima želim sretan Međunarodni dan pasa. Za bezuslovnu ljubav, odanost i radost koju unose u naše živote, Sendi i Mjuik danas će dobiti posebne poslastice", napisala je vojvotkinja od Yorka ispod idilične fotografije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije