Kate Middleton danas slavi 36. rođendan

Radiosarajevo.ba
Kate Middleton danas slavi 36. rođendan
0 / Kate Middleton
Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea danas slavi svoj 36. rođendan, a u nastavku pročitajte neke stvari o njoj koje možda niste znali.

Rođena je kao Catherine Elizabeth Middleton u Berkshireu, najstarije dijete bivšeg pilota Michaela i bivše stjuardese Carole, koji su se obogatili osnivanjem kompanije koja je prodavala i slala potrepštine za tulume. Kate ima mlađu sestru Pippu i brata Jamesa, a djetinjstvo je provela uglavnom po internatima u Engleskoj.

Od svoje druge do četvrte godine Kate je živjela s roditeljima u Jordanu zbog očevog posla. Kad su se vratili u Englesku, prvo je išla u privatnu školu Pangbourne, a uslijedili su internati Downhouse i Marlborough, a na Univerzitetu St. Andrew's u Škotskoj diplomirala je historiju umjetnosti. 

Na škotskom univerzitetu upoznala je princa Williama. Tačnije, upoznali su se u domu St. Salvator, gdje su oboje živjeli. Kate je osvojila princa na humanitarnoj modnoj reviji, gdje je nosila prozirnu haljinu.

Na St. Andrewsu Kate je bila jedna od osnivačica ženskog društvenog kluba. Takvi klubovi tradicionalni su na engleskim univerzitetima, ali na većini su rezervirani samo za muškarce, što se budućoj vojvotkinji nije sviđalo.

Inače, Kate voli koktele, a navodno može popiti više od Williama.

Cijeli život bila je aktivna sportašica. Bavila se plivanjem, ronjenjem, trčanjem, tenisom, a na univerzitetu bila je članica hokejaškog tima.

Osim sporta, Kate obožava fotografiju i kuhanje. Većina službenih fotografija njezine i Williamove djece autorski su rad upravo vojvotkinje, a kad ima vremena uvijek kuha za porodicu. Voli i raditi domaći pekmez, koji poklanja porodici.

Njen nadimak za Williama je "Big Willie". Informacija je nepotvrđena i nismo sigurni što stoji iza njega.

Kate je bila najstarija kraljevska mladenka sa svojih 29 godina. Također je bila i prva žena sa univerzitetskom diplomom koja se udaje za člana kraljevske porodice.

Prije udaje za Williama, Kate je godinu dana radila za modni brend Jigsaw u Londonu, a onda i za firmu svojih roditelja, Party Pieces, gdje je obavljala poslove fotografiranja i dizajniranja kataloga, marketinga i produkcije.

Kate je velika obožavateljica britanske serije Downton Abbey. Jednom je posjetila set i družila se s glumcima cijeli dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije