Kate i William objavili preslatku fotku princeze Charlotte i poslali važnu poruku

0
Radiosarajevo.ba
Kate i William objavili preslatku fotku princeze Charlotte i poslali važnu poruku
Foto: EPA-EFE / Princeza Charlotte

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea na društvenim su mrežama podijelili fotografiju princeze Charlotte koja u ručicama nježno drži leptira, nastojeći na taj način potaknuti Britance da pomognu u ovogodišnjem brojenju i očuvanju ovih prekrasnih insekata.

Na fotografiji koju su William i Kate podijelili na svojem Twitteru i Instagramu, šestogodišnjakinja u rukama nježno drži crvenog admirala.

Na ostalim fotografijama kraljevskog para, snimljenima blizu porodične kuće u Norfolku, u krupnom su planu fotografije leptira na cvijetu jorgovana.

Charlotte je odjevena u ružičaste hlače i ljupku ljubičastu majicu.

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea učestvuju u najvećem svjetskom istraživanju o leptirima pod nazivom Big Butterfly Count koji vodi dobrotvorna organizacija Butterfly Conservation.

Stručnjaci su i ove godine pozvali stanovništvo da im pomogne na način da učestvuju u velikom prebrojavanju leptira.

Tokom tri sedmice učesnici provode dnevno vani 15 minuta promatrajući leptire i potom svoja zapažanja unose u aplikaciju Big Butterfly Count app.

"Željeli smo podijeliti fotografije ovih prekrasnih leptira u sklopu inicijative Big #ButterflyCount koja se održava diljem Velike Britanije. Očuvanje leptira sve nas potiče na brojenje tih nevjerovatnih stvorenja jer ona ne samo da su lijepa bića koja nas okružuju, nego su i iznimno važna", napisali su.

"Leptiri su ključan dio ekosistema u kojem učestvuju i kao oprašivači i kao dio hranidbenog lanca".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije