Karleuša: Šutali su me, čupali za kosu, pljuvali i vrijeđali

Radiosarajevo.ba
Karleuša: Šutali su me, čupali za kosu, pljuvali i vrijeđali
/ Jelena Karleuša na Twitteru
Srbijanska pjevačica Jelena Karleuša obratia se otvorenim pismom kompletnoj srbijanskoj javnosti, a prvenstvno djeci.

Zbog sve češćih incidenata u školama, pričama o djeci koju njihovi vršnjaci zlostavljaju u školama, potresnim snimcima na kojima se vidi nekontrolisano i agresivno ponašanje, Karleuša je odlučila  da detalje onoga što je ona osjetila na svojoj koži iznese javno, a pod naslovom otvorenog pisma "Djeco, pročitajte".

"Bila sam izuzetno visoka djevojčica u osnovnoj školi, delovala sam starije, tako da sam bila stalno na meti djece iz starijih razreda. Uglavnom agresivnih dečaka. Moje čudno prezime je takođe bilo problem. Pošto sam bila izuzetno hrabra devojčica, nasilnici su mi prilazili grupno na odmoru. Nikako pojedinačno. To je njihov način. Okruže žrtvu i kreće maltretiranje. Mene su šutali i čupali za dugu kosu, pljuvali i vrijeđalii. Niko mi od druge djece nije pomagao a ja po nekom nepisanom dečijem pravilu, nisam govorila ni nastavnicima ni roditeljima", navela je ona.

Dalje navodi da je odlučila sam da se bori i izbori sama.

"U odeljenju u koje sam išla imali smo i dva autistična djeteta, Jelenu i Nenada. Bila sam jedna vrsta zaštitnika te dece koju su također maltretirali pa sam i zbog njih dobijala batine na odmoru. Najviše je stradao Nenad kome je od udaraca pesnicom u glavu tekla krv iz ušiju dok je on vrištao! Pošto sam jedina htjela da mu brišem krv, djeca su se smijala i govorila da smo muž i žena. Jednom prilikom posle žestokog maltretiranja Nenada prije časa, kada je učiteljica Sonja ušla u učionicu, podigla sam dva prsta i ispričala ko ga je sve tukao i kako. Učiteljica nije učinila ništa, a mene su mali skotovi za kaznu napali, šutirali i pljuvali na prvom sledećem odmoru", kaže ona.

Zbog lošeg iskustva koje je imala kako kaže vlastitu djecu je  upisala u privatnu školu.

"Evo i poruka za Nenada K, nadam se da je živ i zdrav, žao mi je sto je preživio grozno višegodišnje mučenje i žao mi je što više nisam učinila da ga zaštitim. Nikada ga nisam zaboravila. Njegovo mučenje je lajtmotiv mog detinjstva. Zbog sve ugrožene dece, koja nisu borbena i jaka kao ja što sam bila, podižem glas za njih! Ovo je veliki društveni problem koji dolazi iz kuće,jer su djeca napadači slika i prilika roditelja koji su ih takvim napravili. Zbog toga sam da see kažnjavaju i maloljetni delikventi i zaposleni u školi koji ne reaguju i roditelji koji su odgovorni za ponašanje te djece. Moraju da se donesu hitni zakoni", apelirala je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije