Karleuša očitala bukvicu Arkanovom sinu koji kaže da Balašević "ne zaslužuje pomen"

5
Radiosarajevo.ba
Karleuša očitala bukvicu Arkanovom sinu koji kaže da Balašević "ne zaslužuje pomen"
Foto: Instagram / Jelena Karleuša

Region oplakuje Đorđa Balaševića, kantautora koji je svojom muzikom doticao srca skoro svih.

Pišemo skoro, jer ima ta neka "desna" linija kojoj je Panonski mornar, oličenje mira i dobrote, bio trn u oku. Recimo, Vojislav Šešelj. Ili Rajko Vasić. 

Ili, pak, Veljko Ražnatović, sin ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana.

Sin Arkana i Cece na društvenim je mrežama podijelio "screenshot" koncerta koji je Balašević svojevremeno održao u Zagrebu, na kojem se tada obratio publici riječima: "Ja inače pjevam na svom maternjem hrvatskom jeziku ali postoji jedan problem, ja govorim jednu iskvarenu verziju hrvatskog, takozvani srpski".

Veljko je ovo ovako prokomentirao: "Srbi, po staroj ukletoj navici, sami po sebi pi*amo! Zato nas ne poštuju, zato smo mi uvijek krivci i da izvinete j*be nas ko stigne. Ko ti vrijeđa narod, ne zaslužuje nikakav pomen, nikakvo sjećanje. Kojeg bi Hrvata podržali da ode u Srbiju i da kaže ovo što je upokojeni kantautor gospodin Balašević izjavio? A vi se zapitajte da li ste normalni je*ote i koliko faca imate".

Dakako, komentari na ovu objavu bili su prilično negativni.

No, jedan od najžešćih došao je od Jelene Karleuše:

"Đorđe Balašević je veliki srpski sin, veliki jugoslavenski sin! Lik koji je šmekerski inteligentno i duhovito drmao kavez svim malograđanima i šatro patriotama sa ovih prostora. Voljen i cijenjen od Vardara do Triglava. Veljko Ražnatović je sin ratnog zločinca i kriminalca, čovjeka koji je crna mrlja u srpskoj istoriji i bruka ovog naroda. Ne dozvoljavam da se ovako skrnavi ime Đorđa Balaševića! Ne dozvoljavam", napisala je Karleuša na Instagramu.

Dva storyja - undefined

Foto: Instagram: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije