Kanye West svojim potezom razljutio porodicu Osbourne, poručili mu da je 'obična svinja'

0
Radiosarajevo.ba
Kanye West svojim potezom razljutio porodicu Osbourne, poručili mu da je 'obična svinja'
Foto: EPA - EFE / Kanye West

Porodica Osbourne bijesna je na muzičara Kanyea Westa jer je na svom novom albumu Vultures koristio isječak pjesme Black Sabbatha iako je Ozzy izričito odbio dati dozvolu da to učini jer je "antisemit" koji je prouzročio "neizrecivu bol mnogima".

"Kanye West je zatražio dozvolu da koristi isječak live izvedbe pjesme Iron Man na američkom festivalu 1983. bez vokala, ali mu je dozvola uskraćena jer je antisemit koji je mnogima prouzročio neizrecivu bol", napisao je Ozzy na X-u.

Iron Man je pjesma britanskog heavy metal sastava Black Sabbath, objavljena 1970. s drugog studijskog albuma tog sastava Paranoid. Ozzy je potom dodao da je Kanye ipak iskoristio dio pjesme na partiju na kojem je album predstavljen.

Poslije 79 godina otvorena za vjernike: Još jedna crkva u Istanbulu pretvorena u džamiju

Poslije 79 godina otvorena za vjernike: Još jedna crkva u Istanbulu pretvorena u džamiju

"Ne želim imati nikakve veze s tim čovjekom", poručio je Ozzy preko društvenih mreža.

Njegova 71-godišnja bivša supruga Sharon, židovskog porijekla, izjavila je u petak za TMZ da se "Kanye ovog puta zaje*ava s krivim Židovom" dodavši da su ona i Ozzy već poslali zahtjev za zabranu korištenja njihove pjesme, sukladno zakonu o radnom pravu.

Potvrdila je da im se predstavnik repera prije tri sedmice obratio s molbom za korištenje pjesme Black Sabbatha i da je njezin suprug to "apsolutno odbio". Podsjetila je da Kanye već godinama ima antisemitske izjave, da hvali Hitlera i da "predstavlja mržnju". Nazvala ga je "opasnim" i "običnom svinjom".

Kanye West se u decembru, dva mjeseca nakon napada Hamasa na Izrael, u podužem postu na Instagramu izvinio židovskoj zajednici i poručio da mu je "njihov oprost važan".

"Nije mi bila namjera vrijeđati ili omalovažavati, duboko žalim zbog boli koju sam nehotice prouzročio", napisao je tada taj reper, koji je u međuvremenu promijenio ime u Ye.

No neki su se obrušili i na Ozzyja, koji je sam svojedobno govorio o Hitleru u intervjuu 1982., kada je rekao da je nacistički vođa imao "karizmu iako na negativan način" te da mu se na neki način i divio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije